Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Monday, June 4, 2012

jual mahal

direct to the topik je ok..JUAL MAHAL... jual mahal selalunya dikaitkan dengan PEREMPUAN...yelah..taknak lah perigi yang tercari2 timbanya kan..btw lelaki pun ada jugak yang jual mahal sebenarnya..tapi minoriti lah kan..perempuan nie sebenarnya memang wajib jual mahal dengan kaum2 lelaki ni... bukannya apa..pernah dengar tak istilah nie... SENANG DAtPAT SENANG TINGGAL..kenapa senang tinggal?? Lets check it out!!!

first bila seorang perempuan ni terlalu senang didekati.. itu bermakna perempuan tu jugak senang untuk diperdaya..(ni kalau jumpa dengan lelaki jenis buaya lah kan) u noe why?? Sebab bila buat sesuatu tidak berfikir panjang..terlalu mengambil mudah dalm semua perkara..ajak couple..definately say YES..ajak kawen pun on time say YES..mereka juga boleh dikategorikan sebagai orang yang tak serius dalam hubungan...so, lelaki..plis beware! HAHA..silap hari bulan kamu yang ditinggalkan.

ia berbeza dengan perempuan yang jual mahal. PEREMPUAN JUAL MAHAL SEBENARNYA UNTUK MELIHAT SEJAUH MANA KESUNGGUHAN LELAKI NAK DEKATI DIA...selain mengambil masa untuk mengenali seseorang lelaki tuh..takut disakiti..ditipu..mungkin bermacam2 lagi alasan yang perempuan akan bagi..tapi jauh disudut hati diorang, she still berharap yang korang terus berusaha nak dekati dia..then barulah perempuan tue akan yakin.. :)

tapi untuk perempuan pun jual mahal biarlah berpada pada ok..takut2 jadi andartu pulak..lelaki memang sukakan cabaran tapi kalau da bertahun tahun nak kena menunggu tu, tu da jadi lain cabaran pulak..cabaran kesabaran..hee.. so, renung2kan dan selamat beramal..

Sunday, December 18, 2011

bila cakap memang senang

macam dah sebati dengan kehidupan hari nie..
semua orang cuma tahu cakap jer.. sesimple ABC dan 123..
yerlahh.. modal cuma air liur jerk kan.. 
contoh macam kat bawah nie..


SITUASI PERTAMA


"kau lupakan jerlah sipolan tuh. dah takde guna dah pun nak tunggu dia lagi. bukan boleh pakai punya orang"


see! cakap memang senang. sedangkan hati yang dah terlanjur sayang ni macamana? kalau hati dan otak ni macam memori kad, boleh diformat anytime n anywhere jerk. mesti dalam dunia ni tade orang yang kecewa.cer kena diri sendiri tengok! silap silap terjun bangunan.  HAHA!


SITUASI KEDUA


" korang ni aku tengok dah lame bercinta. kawen jerlah cepat cepat."


eh, mana ada orang yang bercinta tapi tanak kawin. semua orang ada perasaan macam tu. cuma belum ada rezki lagi kan. kawin bukan bermodalkan seringgit dua ringgit jerk. tanya kalau nak bagi duit takpe jugakkan. $_$


SITUASI KETIGA


" Belajar tinggi tinggi tapi kerja kilang. gie lah cari kerja yang sesuai sana."


helo, cari kerja pada zaman ni tak lah se EASY dG easy yang dicakap tuh.. biar kerja kilang dari tanam anggur. at least ada hasil. satu hari adalah rezeki kan.yang penting kenalah bersabar.


SITUASI KEEMPAT


" Ang ni da lama single. bila nak jadi double? jangan jual mahal sangat nanti tak laku. / jangan memilih sangat"


ingat cari pasangan macam cari baju bundle kat tepi jalan ke. tak pun jumpa jer declair terus. kenalah tunggu yang sesuai jugak kan. yang kena dengan taste. memilih tu perlu tapi biar yang berpatut. every person have their own taste rite.


SITUASI KELIMA


"Kawen dah bertahun tahun, still takde anak lagi ke? tak sunyi ke? gie jerlah amik anak angkat"


amik anak angkat bukan macam bela anak kucing. takde anak sendiri op coz lah sunyi. tapi dah belum rezki nak buat macamana. Tuhan belum nak bagi lagi. selagi boleh usaha, usaha.


haa..actualy banyak lagi contohnya. tapi rasanya cukuplah tuh jer.. CAKAP MEMANG SENANG. sumtime niat tuh memanglah baik. suci dan murni lagi macam minyak masak tuh.. tapi sebelum nak cakap tuh tengok tengoklah situasi seseorang tuh macamana dulu k. renung renungkan dan selamat beramal.

Sunday, November 27, 2011

kahwin oh kahwin!

seperti yang kita sedia maklum tau. ini adalah musim cuti sekolah. ok, bunyi memang macam tade kena mengena dengan nana sebab dah bertahun tinggalkan bangku sekolah. actualy bukan bangku jer.. tapi semualah.. meja.. papan hitam. HAHA! tak lawak.

sebenaqnya yang nana nak kaitkan dengan musim cuti sekolah ni, op coz lah banyak kerja KAHWIN kan tentime cenggini. sabtu dengan ahad kalau tak kerja.. jadual still penuh.  "jadual nak gie majlis orang kawin" sampaikan 1 hari nak kena jengah sampai 3, 4 buah rumah. haaa... buncit perut telan nasi minyak saje. senang keje suri rumah ye dak.. toksah susah susah masak. boleh amik cuti.. HAHA!

termasuklah nana jugak sebenarnya.. hari hari pi umah orang kawen. sambil makan sambil amik berkat. :D dan untuk hari ini nana pi wedding my bff time zaman sesekolah dulu. dia kawan pertama yang nana ada tautime1st day nana jejak kan kaki kat sek tu.. OMG! ramai kawan kawan nana dah naik pelamin. yang dah ada baby pun ye. sumpah jeles tengok orang dah ada family sendiri..  ^.^" erm.. nak buat macamnakan.. diri sendiri seru belum sampai lagik..





hijau gitu temanya.cantikkan.. urrr... jeles.. jeles.. jeles.. HAHA!


ini muka WAJIB ada.. yang segak bergaya tuh skulmate nana juga

* mak nana kata, lau nak wat kerja kawin jangan buat time cuti sekolah. nanti salam kaut dapat sikit.. HAHA!