Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Thursday, March 31, 2011

Nana & shawl

wahai rakyat jelata.. marilah menyinggah dan menyemak di blog beta seketika.. cewahh.. poyo!! macam biasa arinie Nana takda keje..  and bila takda keja.. snap pix jerlah jawapannya kan.. tapi today bertemakan kesopanan & kesusilaan tau.. HAHA! 






amacam?? sopan tak.. sopan tak.. then agak2 kalau bakal mak mertua tengok, dia accept tak jadi menantu?? *MIMIPI = =' act ad ag.. tp dah d sumbatkan ke fb.. so, cukuplah 3 ni saja untuk santapan mata kalian..  :)) Daaa...

yang bajet gud2 ni lah yg kau terkejar2

Nana belum pernah lagikan post entry marah2.. so, now nak post entry yang garang sikit.. sikit pun tak sikit sangat lah kan.. *so, sila takut..

Nana tak tahu dia ni tak faham bahasa melayu or Nana yang kena cakap jawa or tamil ngan dia nie. *bajet reti jerk.. Dia owez texting2 Nana.. tapi Nana tak reply.. n dia pun selalu call2 Nana tapi Nana tak jawab.. if jwab pun macam orang tak ikhlas.. dats mean Nana dah bg hint yang Nana tak suka dia.. bukan lah Nana nak bajet bagus or berlagak macam cantik sangat.. or hot mengalahkan artis.. tapi cara dia wat Nana tak selesa.. dia text2 Nana wit gelaran "b" "ayg" .. selalu orang yg guna2 panggilan nie just utk org2 yang bercouple jer.. Nana ngan dia ape status.. kawan jer pun.. then Nana pun dah cakap yang Nana tak suka panggilan tuh..  ok, he's said sory.. but then guna lg.. guna lg.. bila Nana marah dia, dia cakap nk mesra2 pun tak boleyh.. hello, awak bkn bf sy yg nak mesra2 bodo mcm tuh.. mula dari tak selesa.. Nana jadi menyampah.. Nana pernah update status kt Fb tuh perli2 dia... tapi dia mcm org tak bersalah je boleh komen2 kat situ.. apa punya manusia pun Nana tak tahulah..

tapi semalam around pukol 10.30 mlm.. dia tiba carik psl dgn Nana.. dia text nana "woi, sombong laknat" dgn alasan geram.. coz kalau dia hantar msg biasa2 jer Nana tak akan reply.. Nana pernah cakap ngan dia if dia text Nana sekali but then Nana tak reply.. no need to try sending msg again n again kat Nana.. Nana tak akan layan.. so, Nana pun reply ayt tuh kt dia utk msg geram dia tuh.. sddenly dia terus ckp kt Nana, ok, fine..after dat dia xkn disturb Nana ag.. *Alhamdulillah.. tapi ayat yang bawah2 tuh mcm ni plak bunyiknya " k r u g la gn cra idp u 2.. sombong gle..bajet bgs.." ok.. sabar lagi..pastuh dia anta lg msg kt fb.. 



ehh.. kali ni sumpah hilang sabar.. so, keluar lah ayt puaka Nana


"apa masalh kau ni.. nak mampos???
kecoh malas nak layan pompan cam ak knon..
pastuh yg ko semak2 msg ak.. kol ak juta2 kali da nape..
buang tebiat ke.. ak kwn gak ngn org lain.. tp xder ar semak cm koe.. 
da mngalahkan bf ak plak.. anta report g sane g sini..ad ak kesah ke ko nk watpe.. 
ak pun xhingin nak ade kawan mcm ko.. sendri kecoh2.. 
org tak nak lyn nak memekak.. p lah ko men jaoh2.. "

 pastuh dengan pantasnya Nana block dia dr acc Nana.. watpa nak simpan orang mcm tuh kan.. then dia xpuas hati ag.. dia sent msg kt fon plak..  

"arap muka cantik perangai cam s*al"

woo...main kasar..kau yang s*al, ak plak yang kena.. msg yg nie Nana xreply.. coz Nana dah cukup puas hati dengan kenyataan kt atas tuh.. tup2 msg dia masok ag.. 

"ayg mgu ni b alik.. kte g tgk wyg.. arini kn bsday ayg kn.. so, b blnje.." 

erkk.. knon2 slh anta msg lah tuh.. pdhal bru jer dok komen status Nana ajak tgk wyg.. seb bek lah da remove jer kn status tuh.. haa.. meh sini ak nak kaba kan.. if betul pun lah.. kau dah ade ayg n p tgk wyg bagai tuh,.. ada aku kesah?? ingt ak nak jeles.. ingt aku excited sgt bile dgr ko nak balik tuh.. haish, ko tade ke ade ke.. ak epy jerk.. pastuh siap pesan xpyh nak cita kt fb.. asal?? fb ak, ak nyer suke lah kan..

untuk tidak memanjangkan cerita Nana pun tak reply segala msg dia.. kalau layan org cmnie.. smp bila pun tak habis.. tapi nana tak taw apa mimpi dia.. dia anta msg lg.. 

"pape pn sowi byk2..owg tgh angin td.. pns je aty ni.. ape yg owg ckp sume lpas.. i'm sory..k nite swtdream tc. mis u.. "

senang2 maki.. senang2 mintak maaf.. helo, im not tunggul lah.. n utk msg kau nieyh.. ak reply dgn pic kt bwh ni jerlah erk..  


haa.. pahamkan per maksud tuh..so now kau dah boleh main jauh2 lah ye.. tak payah nak miss2 sangat.. loya tekak!!! 

p/s; Nana tak pernah kenal orang mcm dia.. semak!! 24 hours text Nana utk bgtaw ape yg dia buat, mana dia nak pegi.. even dia nak balik kerja sekalipun.. dia sendiri yang perasan mcm dia bf Nana..kol byk2 kali.. msg byk2 pastuh tak reply marah.. what the fish lerr.. then siap nak perli2 Nana busy cari bf lah.. busy dgn bf barulah.. if busy dgn bf pun tuh hak Nana lah kan.. Grrrr.. *so siapa sokong angkat tangan mcm saya.. 

Tuesday, March 29, 2011

OMG!! Nana follower "dia" yang ke 3k..

jeng3!! nak tahu blog mana yang lucky tuh dapat Nana jadi follower dia.. haha.. macam bagus2 je ayat an.. actually Nana lah yang lucky coz jadi follower dia.. follower yang ke 3k ok.. see, ramai da follower dia taw.. * boleh tak nak dengki.. HAHA! dah3!! meh nana perkenalkan tuan empunya blog tue.. CERKELIK ..CERKELIK.. mr.SR .. haa.. blog dia simple jer.. tapi best..  pape pun Nana nak say tengs lah kat dia disebabkan dia wat entry khas untuk follower dia yang ke 3k nie secara xlangsung Nana punya follower juga bertambah.. mendadak sampai 10 orang yang follow blog Nana xsampai dalam masa 24 hours.. mungkin nie 1 langkah baru untuk Nana.. al maklum lah Nana nie baru je nak berjinak2 merpati dalam arena blogger nie.. so, harap2 mr.SR ni nak lah wasiatkn ilmu2 di dada tuh kt Nana sikit yerk.. HEHE!!

warkah merapu pilu

kehadapan awak yang saya kasihi sepenuh jiwa raga dan bakul baju saya.. saat saya menaip entry nie saya sedang dilanda kerinduan kat awak yang seperti tsunami dasyatnya.. seperti juga gunung berapi di indonesia yang menunggu masa untuk meletus dan mengeluarkan lahar nya.. terlalu sukar untuk digambarkan.. bagi menghilangkan kerinduan ini, telah pun saya menatap foto awak sehingga tembus dan berlubang. itu pun saya masih tidak berpuas hati.. lalu saya tatap foto awak di laptop saya sehingga off laptop nya akibat terlupa memasang charger.. saya menaipkan mesej untuk dihantar kepada awak sehingga kemek2 jari saya.. dan akibatnya keypad nfon saya juga jahanam.. saya ingin mengucapkan 765548925 trillion terima kasih kepada awak kerana telah menabur dan mencicirkan harapan awak kepada saya.. walaupun sebenarnya saya yang meminta kepada awak ibarat hulurkan tangan ringankan beban dengan harapan awak tidak melupakan saya.. namun kini awak memberikan lebih dari apa yang saya perlukan ..awak, mengapakah saya tidak boleh bertakhta di hati awak.. tidak punya ruangkah untuk saya.. adakah saya terlalu besar sehingga sempit untuk dimuat turun kehati awak.. atau saya perlu menaip ON dan hantar ke 32666 pergi jahanam dan kemudiannya barulah saya dapat menduduki di hati awak itu.. pastinya saya tidak akan menerima alasan saya terlalu besar kerana saya telah pun berdiet dan hasilnya sangat memuaskan..  tidak perlu saya membazirkan wang untuk ke London Weight Management or yang sewaktu dengannya untuk kurus.. kalau sahaja awak tahu, saya cuma menginginkan awak sahaja untuk melengkapkan kehidupan saya yang huru hara ini. saya tidak perlukan abu, ali or sesiapa sahaja selain awak. saya harap awk mengerti akan kegilaan saya terhadap awak.. tapi sila jangan hantar saya ke rumah orang gila.. setakat ini sahaja warkah saya untuk awak kerana saya telah pun kehabisan ayat.. ayat saya telah pun dipinjam oleh calon2 spm tahun lepas untuk diisi dalam karangan mereka.. dan akibatnya, saya cuma tinggal ayat ini dan mereka pun BM dapat cukup2 makan sahaja.. sangat kasihan bukan.. jadi kasihani lah saya ya.. 

p/s : takda idea tapi hati terlalu menginginkan sangat nak upd8 blog.. dan hasilnya adalah merapu.. padan muka sapa yang dok bace.. *gelakkan diri sendiri.. HAHA!

fikir dulu sebelum ada rasa nak mengurat

Post ni ditujukan untuk mereka2 yang ader rase nak mengorat, mengusha or mentry Nana kayh..op coz lah ditujukan untuk kaum lelaki kan.. atau bahasa paling sempurna kaum Adam.. ermm ader ker girl pun nak ngurat Nana.. merepek! kalu ada p main jauh2.. kat bawah nie Nana akan MENsenaraikan sebab2/alasan/reason yang kukuh..sekukuh batu konkrit.. bkn batu nisan..takottt... mengapa dan kenapa Nana anda kena fikir dulu sebelum ada rasa nak mengurat Nana.. " bace baik2.. tau.. so, tade lah timbul penyesalan yang tiada kesudahannya

1. NANA TAK CANTIK. JUST BIASA2 SAHAJA.
 -Biasa2 saja taw.. dats means tak lah terlalu buruk.. tapi kalau di mata korang Nana terlalu cantik, comel seperti tuan puteri or bidadari yang turun dari kayangan nampaknyer korang perlu mendapatkan khidmat pakar mata. cek tahap kebutaan or kerabunan bijik mata korang tuh ok.. so, kat sini Nana akan menyingkap lah sikit rahsia kenapa mata korang tuh boleh rabun.. Nana nampak cantik sebab pakai mekap jer pun.. haa.. jangan nak fitnah kata pakai susuk plak.. mau Nana lempang laju2.. korang ingt lau xpakai mekap boleh ke nak jadi cantik.. berangan.. kantoi lah segala jerawat n jeragat yang bersetinggan kat muka ni ok.. 

second, mate! tuh pun tipu jerlah.. pemalsuan oleh lens.. xlupa khidmat eyeliner, eyeshadow dan mascara.. bulu mata palsu belum lagi nak berjinak2 sangat.. HAHA! kalau tak tempek tuh sume takde maknernyer nak dapat hasil yang memuaskan seperti yang korang2 lihat.. see, terlalu banyak yang Nana dah tipu korang kan.

2. BRUTAL! TAK RETI LEMAH LEMBUT.
- lemah lembut tuh apa??siapa?? dia dok mana?? ok..siyez! Nana xreti langsung nak berlemah lembut nie.. kalau Nana lemah lembut.. haa.. 3x jumaat jerlah tuh.. eeuuww.. bagi Nana memanglah lemah lembut tuh bagus n lelaki suka.. tapi dari pandangan nana melalui mata yang bertampal cntact lens nie.. kalau lemah lembut sangat pun susah gak.. knp?? wat kerja lambat!! haa.. lau xcaya boleh perhatikan kat sesape yang lemah lembut tuh.. nak lap sebiji cawan pun take time smpai seminit.. So, kalau cenggini, camna lah nak layan bf o kekasih hati baik2 kan.. kang ade kalau bf nak manja2 soh suapkan makan ke.. Nana radak jer pkai sudu.. tak pasal2 tercekik..  n operate tekak..bukan sebab tercekik nasi tapi tercekik sudu2 sekali.. ada sapa2 yang berani nak take a risk?? 

3. SUKA MARAH-MARAH
- Ni pun tabiat xbaik Nana.. terlalu cepat nak naik hangin.. n terlalu mudah gak nak melepaskan hangin tuh kat sapa2.. bukan angin yg busuk tuh taw.. ni angin marah punya.. so, if Nana marah.. tak payah lah susah2 nk cool down kan ke.. tak memasal kena tempias.. dok tengok sudah.. t bila2 da rilex sikit baru boleh datang dekat.. garang2 ada ke orang mau?? orang gila jer nak.. ada tak orang gila kat cnie yang nak Nana??HAHA!

4. DEGIL
- Nana boleh dikatekan degil tahap maksimum.. wat apa sahaja ikut kepala sendiri as long dirasekan betul.. jangan pernah cakap perkataan JANGAN.. coz semakin JANGAN.. semakin Nana buat.. if sum1 marah akan Nana.. Nana akan bakar2 mood dia supaya dia jadi lagi marah kat Nana. see bertapa nates nya Nana. seiapa yang memilih Nana untuk dijadikan gf , kompom tak lame masuk hospital gila.. tak pun mati akibat terjun longkang sebab terlalu stress..

5. TAK RETI MASAK
- pengakuan berani mati.. ok, lelaki suka perempuan yang pandai masak.. tapi Nana tak reti.. secara tak langsung dah di blacklist.. orang kata tak pandai kena belajar... Tapi kalau tak minat camna cerita.. ceciter.. ceciter..goreng telur boleh lah.. tapi da trauma.. knp?? biarlah rahsia.. HAHA! kalau masak pun tak reti camna bf tuh nk merasa air tangan Nana kan.. tp boleh jer lau nak rasa.. but bukan masakan lah.. air yang Nana dah wat basuh tangan... KAH3!.. eeyaarkk.. kalau kawin buleh mati kebulor taw lau xspend dwet banyak2 untuk makan kat luar hari2 or upah tukang masak..

6.KUAT TIDOW & MAKAN
- See, masak tak reti.. makan jer tau.. then kuat tidow lagi.. macam hamster.. cewahh.. nak binatang comel2 jewp.. xmau kalah.. tapi itulah hakikatnya.. antara makan dengan tidow plak.. if dalam satu masa tuh Nana lapar tapi mata Nana merengek2 mintak bantal seperti bayi kecil.. dengan konfidennyer Nana memilih untuk tidur.. Makan after bangun tidur pun boleh makan kan.. kenapa lah sambil tidow tak boleh makan kan.. HAHA! soalan bangang.. abaikan..

haa.. mesti dah terpadam kan niat suci murni korang tuh.. baru sikit jer ni.. lgpun Nana rasa cukuplah 6 tuh jer dulu.. kang lagi bebanyak tak kawin or ber BF lah sampai tua.. daaa


Monday, March 28, 2011

MMC MELAKA & MMU & MMC KL

MMC MELAKA = Kat sini lah kaki Nana mula menapak bila Nana berniat nak sambung study.. *padahal tade niat nak stdy pon time nieyh.. tapi sbb nak sama dengan Zara punya pasal.. follow jerlah.. korang jangan tiru.. sebab ni contoh tak baik.. nak study tapi ikut2 orang.. HAHA!
kat sinilah Nana mula kenal 
  • Unai yang kuat bercakap..melawan dan sewaktu dengannya
  • Acap dan savvy birunya
  • Udang si raja penipu
  • Shazroul dan ska8 beliau
  • pasangan emy&id yang sumtime amat memeningkan
n macam2 lagilah.. kalau nak taip satu2 smpai berjenuhlah nk mengingat.. :)

kalau kat MMC melaka ni da 1st thing yang Nana rindu ialah warung cik yati.. lokasi sebelah hostel jerk.. rindu ngan ayam goreng dia.. fuhh.. terliur skejap.. 2nd haruslah kubur Cina yg berdepan ngan hostel tuh.. tempat riadah yg paling best lah kan.. tak lupa jugak bangunan pertam yang banyak menyimpan kenangan bersama ustaz mail.. best ouhh men kejar2 ngan ustaz ni.. HAHA! da macam police entry.. mereka2 yang selalu kena perhambat ngan ustaz ni calon2nya adalah Unaizah hazwani bt Mohamad Mansor, Zarah bt Mohd Yusof, Umi Mukarromah bt Buniran, Tengku Amirah Qalbi bt Raja Ismail n lastly adalah Nana lah kan.. Nak taw sebab apa selalu kena perhambat?? nie nak ceciter lah nie.. sebabnya kami ni terlalu lah hawt sangat.. tuh yang dia kejar tuh sbb nak mintak autograf n amik gambar.. *puiii ..pasan..jauh sekali okie..  Act ustaz tuh pantang tengok orang nak melawa sket.. semua dikata seksi.. GRrrrr... tutop cite sal dia.. tak best3!! 

pstt pstt : zara pernah dikatakan skandal ngan ustaz nie.. :P 

selain tuh kedai kuning.. kenapa dapat nama kedai kuning sebab kerusi2 kat kedai tuh semua kaler kuning... *asal boleh.. ni jerlah kedai makan yang paling dekat kalau nak makan time mlm.. warung cik yati tuh only for breakfast n lunch.. dekat xdekat sangat lah kan... kne menapak gak dalam 3,4minit.. tapi tuh pun kalau menapak dengan penuh komitmen.. kalau menapak sambil berbual.. lu pikirlah sendiri.. haha
lastly yang bestnya.. tingkap kat bilik Unai tuh.. port paling baik lah.. penunggu yang suka bertenggek kat tingkap tuh jer taw kenapa.. kakak senior sampai xlarat nak mara dah.. haha.. degil! Nana pun bolehlah dikategorikan sebagai penunggu tingkap tuh jugak pada suatu masa dahulu.. HAHA!

minggu orientasi
cantik x "sofa batu" kami, yang sebelah tuh lah Zara okey..

ni sebenar kes menganjing.. paling besar punya baju..da mcam nak p kerja kilang pun ye

tapi nak wat camna..jodoh kt mmc melaka ni tak lama pun coz after dat kami diminta untuk pindah ke MMU Bukit Beruang.. Ade sesape xtaw MMU nie.. p lah search kt Google.. xkose nak explain..HAHA! Pindah2 jugak.. tapi men cakap jerk soh pindah.. $$ xbg.. cuti sem berterabur dok carik umah sewa bagai.. macam ni punya kolej pun ada.. nasib baik fikir time tuh da nak masuk sem4.. kalau bru nak masuk sem2 da benti da.. HAHA!

ni MMU punya cerita = 1st day datang da komplen2.. ada sajalah xkena.. ngan orang yang uruskan tuh datang lambat.. peh rasa macam nak balik jerk.. bila da start kelas pun sama.. still takde kepuasan hati.. kelas sempitlah.. belajar xselesalah..busuklah..panaslah.. al maklumlah da lemak kt pertam tuh.. everything perfect.. tapi lama2 okay jerk.. lecturer pun ok.. n yang paling penting no more mail lagi da.. tade istilah seksi dan sebagainya.. lantak p lah nak pkai ape pun.. kecuali lab.. kena pkai kasut jer pun.. :P

contohnya nie.. nak g kelas cam nk p mana..
ops! perut kantoi sket.. HAHA!
dan lagi..

jodoh ngan MMU pun xlama coz kitorang kena pindah lagi mase sem6.. kena pindah MMC KL dengan alasan kalau kami2 ni tak nak pergi secara tak langsung sijil tak akan di iktiraf... haish, menyusahkan! kali ke2 pindah dah ni ok.. so, kitorang pun pindah jerlah berbekalkan janji manis CEO tuh.. penginapan free.. free2 jugak tapi giler lah.. paling "ekslusif".. pempaham ler yerk.. lif benti 5,6 tingkat sekali.. duk tingkat 17.. kne lif rosak.. mampuih nak manjat tangga.. *dah pernah kena okie.. malang sungguh..

part paling best : bebudak MMC MELAKA di anti oleh seorang hamba Allah yang berkhidmat kt kolej tuh.. dia memang sangat bajet orangnya.. menyampah!!! kalau budak2 sane tuh takot kemain ngan dia.. bukan lah takut ape.. takut kena rampas kad matrix n kena denda.. dia tuh ade mental prob.. asik nak carik salah orang jerk.. cam gud2 ouhh.. tapi dia salah lah kan kalau nak wat cmtuh ngan kami2 yang datang menumpang nieyh.. act tak heran pun lah nak datang sini.. datang pun sebab terpaksa taw.. 

taley blah selalunya dia akan cari pasal bila time kesatria.. kesatria tuh kawad lah.. adoii.. da ujung2 soh beli bju n topi.. nak wat hape.. da last sem kot.. 2bln jer pun.. dedulu mase kat melaka ada gak kawad.. tpi xde pon kne beli baju2 bagai nie.. tudung pun xyah pakai.. haa.. tgk nieyh..

simple kan?
haa.. ni bile kt sane.. sumpah panas
then timing kawad xagak2.. 2.30pm til 6.30p.m.. memula pepanas bute sampai ler nak ke magrib.. macam nak pitam.. kadang2 rase bek masuk pulapol o kem tentera laut kt sblh kolej tuh kalo nak cmnie.. adeii.. kill quest from c gud2 tuh nak taw x hape.. "KAT MELAKA TUH AWAK XKAWAD KE?? N KAWAD DALAM AIRCOND KER?" hello mr.. we all kawad pepetang ok.. around 4.30p.m.. then lokasi kawad kat bukit cina lagi.. bkn kat tempat yang panas menggelegak.. then tadelah nk serius2 sgt macam nak apply askar.. HAHA! bebel pun bkn kau dengar.. tak puas hati demi tak puas hati.. akhirnya selesai gak 1 sem kt situ + extra sem for subjct yg tade lec time kt MMu ri tuh.. alhamdulillah.. tapi bila dah habis study nie rindu plak kat mereka2 tuh.. bkn org tua itu taw..  k lah untuk mengakhiri ini entry Nana sumbat2 lah pic time kt kL tuh kay.. 

1
 
2
 

3

miss korang sesangat..rindu nak berdegil2 sesame.. :P

Sunday, March 27, 2011

ini untuk kamu ms,Bell

kepada yang berkenaan.. sesungguhnya aku dgn iklas + setulus hati + sepenuh jiwa rage mengepos bnda ini untuk kau.. ayat pertama yang ingin aku lontar dan campak ialah "SILA JANGAN PERLI AKU LAGI".. nampak tak aku taipkan dengan menggunakan urup besar tuh.. dats mean ak mara..HAHA! reti ke aku nak mara kau.. poyo an.. 

aku taw lah kali nie identiti aku sangat berlainan dari biasa.. tapi janganlah perli or gelakkan.. malu oouhh... aku taw Rozieana yang ko kenal dulu da jauh beza ngan Rozieana sekarang..tapi nak wat cmna.. ak hanya merancang.. tuhan yang menentukan.. *sila muntah.. aku rasa nie mungkin kesan dari nuclear kt jepun tuh.. *tak pasal2

btw ko lah kawan yang paham ak.. yang nak dengar segala merapu aku.. terima kasih sangat.. aku xsangka pejam celik pejam celik da 5thn ak kenal kau.. kalau takde tek jas yg cam tetttt... *bhasa2 yg kurang sopan dharamkan.. takdelah aku kenal kau.. cmtuh gak kalau takda kadet bomba.. *berbunge2 ati doe sebut  kadet bomba..kah3..then ag 1 teringat pacik bomba tuh pgil ko joyah..KAH3.. macam2 kenangan dah aku ngan kau nie.. arap2 lah kite in relationship sampai bila2 okie.. *nampak sangat xserik walupon da kena cop le*b*an.. bodo punyer senior!! tapi skrg istilah tuh taley pkai da.. sbb ko pon da ehem2.. sakit tekak plak.. cehhh... pandai aku cover line kan.. :P

kat bawah nie ak saje gedik2 letak gmbr kita.. n untuk mkluman, entri ni lbh krg macam nk reply lah balik entry kau yg memula tuh.. cuma ni ak jadikan pakej marah sekali.. nasib lah kan.. HAHA!







op kite kawan ler smpai bile2... *tengs utk "TIPS" ko tuh.. bhahaha!


peluang depan mate.. tp tak nak grab.. SENGAL!

holla! firstly Nana nak tanyalahkan.. korang pernah tak alami situasi mcam nie.. peluang yang Nana maksudkan nie ialah peluang bila berhadapan degan orang yang korang sayang.. paling sayang.. or tersangat lah sayang.. tak sayang tapi rindu pun boleh jugak kot.. as long jangan orang yang korang benci or sakit hati dah ler.. coz Nana sure peluang ni mmg xkan ada sape2 yang nak sia2kan coz time tulah nak balas dendam kan... haish, cakap mcm ada pengalaman jerk.. *jap pikir ada ke tade.. HAHA!

ok2 berbalik ke pangkal jalan.. ops, slh.. berbalik ke story asal.. Act, Nana dah pun menghadapi situasi ini.. tarikh, masa & tempat dirahsiakan atas sebab2 yang tak boleh diketahui.. tetttt... abis.. Nana pun tidak tahulah bagaimana kan benda ini bisa terjadi.. time xdapat jumpa, heboh sangat nak jumpa.. sampaikan kalau menunggu 1 ari tuh mcm setahun lamanya.. cewahhh...Jiwang skejap.. dok rindu sana.. dok rindu sini.. 24 jam dok teringat.. makan xknyang.. BOHONG! tido xlena.. LAGI BOHONG!siap bangun lmbt.. mndi xbasah.. SUMPAH BOHONG! tapi bila orang yang ditunggu dah kat depan mata.. hape pon tak bleyh!!

konon2 +  malu..segan.. aduii..poyo beb.. jangan kata nak pandang.. mulut ni ha.. mcm ada emas916.. camne cerita tuh.. time belum jumpa, mesej dok pungpang2.. bila face to face.. harrremmm... tapi nasib baiklah bukan Nana sorang jer camtuh.. "dia" pon same.. bak kata Nabil "sama dengan jer.." then tak boleh blah.. dia ulang2 mesej Nana.. bapak malu... eh, bapak tak bersalah.. Nana yang malu.. tersangat2 malu.. mcm nak nyorok jerk muka kt bwh sit tuh.. >,<

see!! bila dia dah takde depan mata barulah nak menyesal.. rasa macam nak hantok2 kpale kt dinding.. nangis secara berguling2.. ermm..pe lg erk... ckop lah tuh kot kalau nak menunjukkan penyesalan pun.. HAHA! tapi nak nyesal pun tak guna.. apetah lagi kalau nak nyanyi lagu AXL "andai dapat kuundurkan putaran dunia" semua tuh dah tak bermakna.. :( wat korang2 diluar sana, jangan lah jadik macam Nana nie.. Tak best.. "kalau time jumpa tuh hati berbunga2.. tapi bila da balik macam terus layu aje.." coz xgunakan dengan sebaik2nya.. lebih kurang cmtu lah.. pepatah ni xde dlm kamus dewan dan pustaka pun.. Nana main bantai jerk.. so, renung2kan & selamat beramal.. :))


Saturday, March 26, 2011

heppy bufday for my special mom!!

happy bufday to u..
happy bufday to u..
happy bufday to my special mummy..
happy bufday to u....

tepat 12a.m bufday mak Nana..
tua da dia.. aish!! ayat kuang ajaq!! cabai mulut t taw lah..
ukeyh2.. correction... usia dia dah meningkat..
thn ni umor dia da 41 da.. eyhh.. muda g what.. blom 50 laie.. an..an..an..
tapi Nana ni sengal gak.. lupe kowt beli prezen.. tang boifren dok ingt jerk.. tang mak semua lupa..
aper pon ta bley...
tp Nana ader ucapan yg nak bg kt mak..
nie untuk mak Nana.. u all tak payah baca..
tutop mata skrang!! oo.. degil er... 
bace lah.. ader Nana kesah!! haha..

MAK,
selamat hari jadi..
semoga panjang umur n murah rezki..
tapi nnt lau da murah rezki jangan lupe kami yer mak.. HAHA!
terima kasih sbb da banyak bersabar dengan anak mu nieyh...
dah lah degil.. malas.. kuat melawan.. kuat makan.. kuat tidow.. (sikit2 jer suda kntoikn diri.. ingt org tgh dok baca tuh =_=' )
tengs jugak sbb da jadik mak yang paling sporting dalam dunia..
sumtime u be my mum.. n sumtime u b my frens.. n sumtime u b my enemy.. ^^,
u da best okie... *ayah.. xperlu carik mak lain lg taw.. :P
Then u gip us a big suprise =  Rayhana..
even sumtime org tnyer " da kawin ke?" i dun care..
now mau request utk Rayyan buley x?? hee...
taw da.. kompom ta bley an..HAHA!
btw I LOVE YOU SO SO SO SO MMUUUCCCHHH!!!!
thanx god for diz special mummy...


ignore kan orang2 di belakang.. tiada kaitan dengan cerita.. :))
ROSLAN, RUHANA, ROZIEANA, REDZUAN, ROSALINA, RAYHANNA = 4EVA AFTER.. <3

all starting with 'R' ok..so, if Nana nak crik hsbnd.. Nana nak R jugak lah..
anybody?? Haha.. ngader!!
kalau da cinta, urup apa pon bley..
jom isi borang!!  :))

Friday, March 25, 2011

"Akuwh Gilax Lensa "

Yer!! memang Nana giler lensa.. atau bahasa paling senang.. kamera ler.. 
ini bukan giler...tapi tahap addict da nie..
pantang kalo da pkai lawa2 sikit..
mmg WAJIB untuk posing... HAHA!
tuh belom p memana tempat yang menarik ag..
alamatnya melawat 1 tempat tuh berjam2 lah kan semata2 nk berposing maut..
sumtime kalo xde keje sangat + da boring tahap tak bertahap
Nana sanggup kot..waste my mekap n choose stock baju dalam almari..
then klick sana!! klik sini!!
maka terhasil lah.. gmbr seperti di bawah nie...
pomiz, tamao meluat ok.. :P

PEACE no WAR
baju dahulu kala.. agak semp*t sikit lah.. HAHA!
knon2 ayu gitu
 
perempuan melayu tercorot maybe!

as a penutup


akibat daripada hal ini.. 
maka almari baju pon jadik porak peranda.. =,=!
tapi takpa.. yg penting puas hati..
kemas lain cerita..
banyak ag pic actually.. tp xley lah lah sumbat semua.. 
buta nanti mata u all...
selamat mencuci mata.. +_+



Thursday, March 24, 2011

jelesnyer

act ni bukan sekadar jeles saja.. 
dengki.. busuk hati.. semua ada.. pakej.. HAHA! melawak je pun..
jeles2 juga.. tapi apa yang Nana jeles??
er..kne ke bgtaw.. hmm.. takpelah btaw jerlah..  
Act Nana jeles lah tengok blog2 orang lain.. semua cantik2.. comel2.. ensem2.. kiut miut..macam owner dia.. 
tapi Nana?? aduii... Sumpah tak lawa.. 
korang2.. mai lah jadik cikgu Nana.. ajar cemana nak hias blog.. >,< tapi tamau lah letak yuran bulanan.. takut nanti tak mampu nak bayar.. al maklumlah lah.. sibuk duk urus ladang anggur.. hasil belum keluar  lg.. :)) 

pastu yang siap dok buh lagu lagi.. jeles ni taw x.. 
now dok busy follow orang.. 
orang yang follow?? erkkk... kompom lah tade.. 
PANG!! menipu kuat.. 
kan ada Bella follow tuh.. baru sorang.. 
tapi takpe.. sikit2 lme2 jadik bukuitt.. *bukuit sbb David Teo kate.. time konsert raja lawak.. trpengaruh tv da sampai.. ignorekan saje.. 
lgpon mane ada ari ni buat blog arini terus beribu followers.. 
kalau camtu kompom pkai bomoh..aik, berblogging pon ader khurafat2 kah.. :)) 
tak kisah lah pape pun.. 
at least Nana da dapat jugak sahabat yang digelar BLOG.. *apa punya istilah lah nie.. haish!!!
jadi sebagai kata penutup.. meh2 lah curah ilmu tuh sikit.. 
Nana janji tak jadik macam daun keladi.. awak curah, Nana buang.. 

ada muka jeles x? ke muka macam mintak penampar? HAHA!