Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Tuesday, March 29, 2011

fikir dulu sebelum ada rasa nak mengurat

Post ni ditujukan untuk mereka2 yang ader rase nak mengorat, mengusha or mentry Nana kayh..op coz lah ditujukan untuk kaum lelaki kan.. atau bahasa paling sempurna kaum Adam.. ermm ader ker girl pun nak ngurat Nana.. merepek! kalu ada p main jauh2.. kat bawah nie Nana akan MENsenaraikan sebab2/alasan/reason yang kukuh..sekukuh batu konkrit.. bkn batu nisan..takottt... mengapa dan kenapa Nana anda kena fikir dulu sebelum ada rasa nak mengurat Nana.. " bace baik2.. tau.. so, tade lah timbul penyesalan yang tiada kesudahannya

1. NANA TAK CANTIK. JUST BIASA2 SAHAJA.
 -Biasa2 saja taw.. dats means tak lah terlalu buruk.. tapi kalau di mata korang Nana terlalu cantik, comel seperti tuan puteri or bidadari yang turun dari kayangan nampaknyer korang perlu mendapatkan khidmat pakar mata. cek tahap kebutaan or kerabunan bijik mata korang tuh ok.. so, kat sini Nana akan menyingkap lah sikit rahsia kenapa mata korang tuh boleh rabun.. Nana nampak cantik sebab pakai mekap jer pun.. haa.. jangan nak fitnah kata pakai susuk plak.. mau Nana lempang laju2.. korang ingt lau xpakai mekap boleh ke nak jadi cantik.. berangan.. kantoi lah segala jerawat n jeragat yang bersetinggan kat muka ni ok.. 

second, mate! tuh pun tipu jerlah.. pemalsuan oleh lens.. xlupa khidmat eyeliner, eyeshadow dan mascara.. bulu mata palsu belum lagi nak berjinak2 sangat.. HAHA! kalau tak tempek tuh sume takde maknernyer nak dapat hasil yang memuaskan seperti yang korang2 lihat.. see, terlalu banyak yang Nana dah tipu korang kan.

2. BRUTAL! TAK RETI LEMAH LEMBUT.
- lemah lembut tuh apa??siapa?? dia dok mana?? ok..siyez! Nana xreti langsung nak berlemah lembut nie.. kalau Nana lemah lembut.. haa.. 3x jumaat jerlah tuh.. eeuuww.. bagi Nana memanglah lemah lembut tuh bagus n lelaki suka.. tapi dari pandangan nana melalui mata yang bertampal cntact lens nie.. kalau lemah lembut sangat pun susah gak.. knp?? wat kerja lambat!! haa.. lau xcaya boleh perhatikan kat sesape yang lemah lembut tuh.. nak lap sebiji cawan pun take time smpai seminit.. So, kalau cenggini, camna lah nak layan bf o kekasih hati baik2 kan.. kang ade kalau bf nak manja2 soh suapkan makan ke.. Nana radak jer pkai sudu.. tak pasal2 tercekik..  n operate tekak..bukan sebab tercekik nasi tapi tercekik sudu2 sekali.. ada sapa2 yang berani nak take a risk?? 

3. SUKA MARAH-MARAH
- Ni pun tabiat xbaik Nana.. terlalu cepat nak naik hangin.. n terlalu mudah gak nak melepaskan hangin tuh kat sapa2.. bukan angin yg busuk tuh taw.. ni angin marah punya.. so, if Nana marah.. tak payah lah susah2 nk cool down kan ke.. tak memasal kena tempias.. dok tengok sudah.. t bila2 da rilex sikit baru boleh datang dekat.. garang2 ada ke orang mau?? orang gila jer nak.. ada tak orang gila kat cnie yang nak Nana??HAHA!

4. DEGIL
- Nana boleh dikatekan degil tahap maksimum.. wat apa sahaja ikut kepala sendiri as long dirasekan betul.. jangan pernah cakap perkataan JANGAN.. coz semakin JANGAN.. semakin Nana buat.. if sum1 marah akan Nana.. Nana akan bakar2 mood dia supaya dia jadi lagi marah kat Nana. see bertapa nates nya Nana. seiapa yang memilih Nana untuk dijadikan gf , kompom tak lame masuk hospital gila.. tak pun mati akibat terjun longkang sebab terlalu stress..

5. TAK RETI MASAK
- pengakuan berani mati.. ok, lelaki suka perempuan yang pandai masak.. tapi Nana tak reti.. secara tak langsung dah di blacklist.. orang kata tak pandai kena belajar... Tapi kalau tak minat camna cerita.. ceciter.. ceciter..goreng telur boleh lah.. tapi da trauma.. knp?? biarlah rahsia.. HAHA! kalau masak pun tak reti camna bf tuh nk merasa air tangan Nana kan.. tp boleh jer lau nak rasa.. but bukan masakan lah.. air yang Nana dah wat basuh tangan... KAH3!.. eeyaarkk.. kalau kawin buleh mati kebulor taw lau xspend dwet banyak2 untuk makan kat luar hari2 or upah tukang masak..

6.KUAT TIDOW & MAKAN
- See, masak tak reti.. makan jer tau.. then kuat tidow lagi.. macam hamster.. cewahh.. nak binatang comel2 jewp.. xmau kalah.. tapi itulah hakikatnya.. antara makan dengan tidow plak.. if dalam satu masa tuh Nana lapar tapi mata Nana merengek2 mintak bantal seperti bayi kecil.. dengan konfidennyer Nana memilih untuk tidur.. Makan after bangun tidur pun boleh makan kan.. kenapa lah sambil tidow tak boleh makan kan.. HAHA! soalan bangang.. abaikan..

haa.. mesti dah terpadam kan niat suci murni korang tuh.. baru sikit jer ni.. lgpun Nana rasa cukuplah 6 tuh jer dulu.. kang lagi bebanyak tak kawin or ber BF lah sampai tua.. daaa


No comments: