Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Monday, March 28, 2011

MMC MELAKA & MMU & MMC KL

MMC MELAKA = Kat sini lah kaki Nana mula menapak bila Nana berniat nak sambung study.. *padahal tade niat nak stdy pon time nieyh.. tapi sbb nak sama dengan Zara punya pasal.. follow jerlah.. korang jangan tiru.. sebab ni contoh tak baik.. nak study tapi ikut2 orang.. HAHA!
kat sinilah Nana mula kenal 
  • Unai yang kuat bercakap..melawan dan sewaktu dengannya
  • Acap dan savvy birunya
  • Udang si raja penipu
  • Shazroul dan ska8 beliau
  • pasangan emy&id yang sumtime amat memeningkan
n macam2 lagilah.. kalau nak taip satu2 smpai berjenuhlah nk mengingat.. :)

kalau kat MMC melaka ni da 1st thing yang Nana rindu ialah warung cik yati.. lokasi sebelah hostel jerk.. rindu ngan ayam goreng dia.. fuhh.. terliur skejap.. 2nd haruslah kubur Cina yg berdepan ngan hostel tuh.. tempat riadah yg paling best lah kan.. tak lupa jugak bangunan pertam yang banyak menyimpan kenangan bersama ustaz mail.. best ouhh men kejar2 ngan ustaz ni.. HAHA! da macam police entry.. mereka2 yang selalu kena perhambat ngan ustaz ni calon2nya adalah Unaizah hazwani bt Mohamad Mansor, Zarah bt Mohd Yusof, Umi Mukarromah bt Buniran, Tengku Amirah Qalbi bt Raja Ismail n lastly adalah Nana lah kan.. Nak taw sebab apa selalu kena perhambat?? nie nak ceciter lah nie.. sebabnya kami ni terlalu lah hawt sangat.. tuh yang dia kejar tuh sbb nak mintak autograf n amik gambar.. *puiii ..pasan..jauh sekali okie..  Act ustaz tuh pantang tengok orang nak melawa sket.. semua dikata seksi.. GRrrrr... tutop cite sal dia.. tak best3!! 

pstt pstt : zara pernah dikatakan skandal ngan ustaz nie.. :P 

selain tuh kedai kuning.. kenapa dapat nama kedai kuning sebab kerusi2 kat kedai tuh semua kaler kuning... *asal boleh.. ni jerlah kedai makan yang paling dekat kalau nak makan time mlm.. warung cik yati tuh only for breakfast n lunch.. dekat xdekat sangat lah kan... kne menapak gak dalam 3,4minit.. tapi tuh pun kalau menapak dengan penuh komitmen.. kalau menapak sambil berbual.. lu pikirlah sendiri.. haha
lastly yang bestnya.. tingkap kat bilik Unai tuh.. port paling baik lah.. penunggu yang suka bertenggek kat tingkap tuh jer taw kenapa.. kakak senior sampai xlarat nak mara dah.. haha.. degil! Nana pun bolehlah dikategorikan sebagai penunggu tingkap tuh jugak pada suatu masa dahulu.. HAHA!

minggu orientasi
cantik x "sofa batu" kami, yang sebelah tuh lah Zara okey..

ni sebenar kes menganjing.. paling besar punya baju..da mcam nak p kerja kilang pun ye

tapi nak wat camna..jodoh kt mmc melaka ni tak lama pun coz after dat kami diminta untuk pindah ke MMU Bukit Beruang.. Ade sesape xtaw MMU nie.. p lah search kt Google.. xkose nak explain..HAHA! Pindah2 jugak.. tapi men cakap jerk soh pindah.. $$ xbg.. cuti sem berterabur dok carik umah sewa bagai.. macam ni punya kolej pun ada.. nasib baik fikir time tuh da nak masuk sem4.. kalau bru nak masuk sem2 da benti da.. HAHA!

ni MMU punya cerita = 1st day datang da komplen2.. ada sajalah xkena.. ngan orang yang uruskan tuh datang lambat.. peh rasa macam nak balik jerk.. bila da start kelas pun sama.. still takde kepuasan hati.. kelas sempitlah.. belajar xselesalah..busuklah..panaslah.. al maklumlah da lemak kt pertam tuh.. everything perfect.. tapi lama2 okay jerk.. lecturer pun ok.. n yang paling penting no more mail lagi da.. tade istilah seksi dan sebagainya.. lantak p lah nak pkai ape pun.. kecuali lab.. kena pkai kasut jer pun.. :P

contohnya nie.. nak g kelas cam nk p mana..
ops! perut kantoi sket.. HAHA!
dan lagi..

jodoh ngan MMU pun xlama coz kitorang kena pindah lagi mase sem6.. kena pindah MMC KL dengan alasan kalau kami2 ni tak nak pergi secara tak langsung sijil tak akan di iktiraf... haish, menyusahkan! kali ke2 pindah dah ni ok.. so, kitorang pun pindah jerlah berbekalkan janji manis CEO tuh.. penginapan free.. free2 jugak tapi giler lah.. paling "ekslusif".. pempaham ler yerk.. lif benti 5,6 tingkat sekali.. duk tingkat 17.. kne lif rosak.. mampuih nak manjat tangga.. *dah pernah kena okie.. malang sungguh..

part paling best : bebudak MMC MELAKA di anti oleh seorang hamba Allah yang berkhidmat kt kolej tuh.. dia memang sangat bajet orangnya.. menyampah!!! kalau budak2 sane tuh takot kemain ngan dia.. bukan lah takut ape.. takut kena rampas kad matrix n kena denda.. dia tuh ade mental prob.. asik nak carik salah orang jerk.. cam gud2 ouhh.. tapi dia salah lah kan kalau nak wat cmtuh ngan kami2 yang datang menumpang nieyh.. act tak heran pun lah nak datang sini.. datang pun sebab terpaksa taw.. 

taley blah selalunya dia akan cari pasal bila time kesatria.. kesatria tuh kawad lah.. adoii.. da ujung2 soh beli bju n topi.. nak wat hape.. da last sem kot.. 2bln jer pun.. dedulu mase kat melaka ada gak kawad.. tpi xde pon kne beli baju2 bagai nie.. tudung pun xyah pakai.. haa.. tgk nieyh..

simple kan?
haa.. ni bile kt sane.. sumpah panas
then timing kawad xagak2.. 2.30pm til 6.30p.m.. memula pepanas bute sampai ler nak ke magrib.. macam nak pitam.. kadang2 rase bek masuk pulapol o kem tentera laut kt sblh kolej tuh kalo nak cmnie.. adeii.. kill quest from c gud2 tuh nak taw x hape.. "KAT MELAKA TUH AWAK XKAWAD KE?? N KAWAD DALAM AIRCOND KER?" hello mr.. we all kawad pepetang ok.. around 4.30p.m.. then lokasi kawad kat bukit cina lagi.. bkn kat tempat yang panas menggelegak.. then tadelah nk serius2 sgt macam nak apply askar.. HAHA! bebel pun bkn kau dengar.. tak puas hati demi tak puas hati.. akhirnya selesai gak 1 sem kt situ + extra sem for subjct yg tade lec time kt MMu ri tuh.. alhamdulillah.. tapi bila dah habis study nie rindu plak kat mereka2 tuh.. bkn org tua itu taw..  k lah untuk mengakhiri ini entry Nana sumbat2 lah pic time kt kL tuh kay.. 

1
 
2
 

3

miss korang sesangat..rindu nak berdegil2 sesame.. :P

No comments: