Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Thursday, March 31, 2011

yang bajet gud2 ni lah yg kau terkejar2

Nana belum pernah lagikan post entry marah2.. so, now nak post entry yang garang sikit.. sikit pun tak sikit sangat lah kan.. *so, sila takut..

Nana tak tahu dia ni tak faham bahasa melayu or Nana yang kena cakap jawa or tamil ngan dia nie. *bajet reti jerk.. Dia owez texting2 Nana.. tapi Nana tak reply.. n dia pun selalu call2 Nana tapi Nana tak jawab.. if jwab pun macam orang tak ikhlas.. dats mean Nana dah bg hint yang Nana tak suka dia.. bukan lah Nana nak bajet bagus or berlagak macam cantik sangat.. or hot mengalahkan artis.. tapi cara dia wat Nana tak selesa.. dia text2 Nana wit gelaran "b" "ayg" .. selalu orang yg guna2 panggilan nie just utk org2 yang bercouple jer.. Nana ngan dia ape status.. kawan jer pun.. then Nana pun dah cakap yang Nana tak suka panggilan tuh..  ok, he's said sory.. but then guna lg.. guna lg.. bila Nana marah dia, dia cakap nk mesra2 pun tak boleyh.. hello, awak bkn bf sy yg nak mesra2 bodo mcm tuh.. mula dari tak selesa.. Nana jadi menyampah.. Nana pernah update status kt Fb tuh perli2 dia... tapi dia mcm org tak bersalah je boleh komen2 kat situ.. apa punya manusia pun Nana tak tahulah..

tapi semalam around pukol 10.30 mlm.. dia tiba carik psl dgn Nana.. dia text nana "woi, sombong laknat" dgn alasan geram.. coz kalau dia hantar msg biasa2 jer Nana tak akan reply.. Nana pernah cakap ngan dia if dia text Nana sekali but then Nana tak reply.. no need to try sending msg again n again kat Nana.. Nana tak akan layan.. so, Nana pun reply ayt tuh kt dia utk msg geram dia tuh.. sddenly dia terus ckp kt Nana, ok, fine..after dat dia xkn disturb Nana ag.. *Alhamdulillah.. tapi ayat yang bawah2 tuh mcm ni plak bunyiknya " k r u g la gn cra idp u 2.. sombong gle..bajet bgs.." ok.. sabar lagi..pastuh dia anta lg msg kt fb.. 



ehh.. kali ni sumpah hilang sabar.. so, keluar lah ayt puaka Nana


"apa masalh kau ni.. nak mampos???
kecoh malas nak layan pompan cam ak knon..
pastuh yg ko semak2 msg ak.. kol ak juta2 kali da nape..
buang tebiat ke.. ak kwn gak ngn org lain.. tp xder ar semak cm koe.. 
da mngalahkan bf ak plak.. anta report g sane g sini..ad ak kesah ke ko nk watpe.. 
ak pun xhingin nak ade kawan mcm ko.. sendri kecoh2.. 
org tak nak lyn nak memekak.. p lah ko men jaoh2.. "

 pastuh dengan pantasnya Nana block dia dr acc Nana.. watpa nak simpan orang mcm tuh kan.. then dia xpuas hati ag.. dia sent msg kt fon plak..  

"arap muka cantik perangai cam s*al"

woo...main kasar..kau yang s*al, ak plak yang kena.. msg yg nie Nana xreply.. coz Nana dah cukup puas hati dengan kenyataan kt atas tuh.. tup2 msg dia masok ag.. 

"ayg mgu ni b alik.. kte g tgk wyg.. arini kn bsday ayg kn.. so, b blnje.." 

erkk.. knon2 slh anta msg lah tuh.. pdhal bru jer dok komen status Nana ajak tgk wyg.. seb bek lah da remove jer kn status tuh.. haa.. meh sini ak nak kaba kan.. if betul pun lah.. kau dah ade ayg n p tgk wyg bagai tuh,.. ada aku kesah?? ingt ak nak jeles.. ingt aku excited sgt bile dgr ko nak balik tuh.. haish, ko tade ke ade ke.. ak epy jerk.. pastuh siap pesan xpyh nak cita kt fb.. asal?? fb ak, ak nyer suke lah kan..

untuk tidak memanjangkan cerita Nana pun tak reply segala msg dia.. kalau layan org cmnie.. smp bila pun tak habis.. tapi nana tak taw apa mimpi dia.. dia anta msg lg.. 

"pape pn sowi byk2..owg tgh angin td.. pns je aty ni.. ape yg owg ckp sume lpas.. i'm sory..k nite swtdream tc. mis u.. "

senang2 maki.. senang2 mintak maaf.. helo, im not tunggul lah.. n utk msg kau nieyh.. ak reply dgn pic kt bwh ni jerlah erk..  


haa.. pahamkan per maksud tuh..so now kau dah boleh main jauh2 lah ye.. tak payah nak miss2 sangat.. loya tekak!!! 

p/s; Nana tak pernah kenal orang mcm dia.. semak!! 24 hours text Nana utk bgtaw ape yg dia buat, mana dia nak pegi.. even dia nak balik kerja sekalipun.. dia sendiri yang perasan mcm dia bf Nana..kol byk2 kali.. msg byk2 pastuh tak reply marah.. what the fish lerr.. then siap nak perli2 Nana busy cari bf lah.. busy dgn bf barulah.. if busy dgn bf pun tuh hak Nana lah kan.. Grrrr.. *so siapa sokong angkat tangan mcm saya.. 

1 comment:

nuruashia said...

sabo yee dear. chill3