Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Saturday, April 9, 2011

BF handsome.. RISIKO?

hye peeps.. u all nampak tak tajuk entry kat atas tuh.. *tak nampak tandanya pendek umur.. HAHA! 


tengok jejaka kacak atas nie.. hangpa suma kenal dak?? kalau cakap tak kenal, dia KHURAFAT kan hangpa Nana tak tawu ok.. Nana tawu ramai agy yang hensem2.. tapi nana pilih untuk letak gambar dia sebab Nana minat dia.. lovelike gituu.. ada sesapa yang tak setuju Nana kata dia hensem, boleh get out from here kayh..HAHA! *lawak je pun.. jangan kecik hati.. mai3 sambung baca entry.. dapat laki ensem macam ni sumpah tak cari lain.. dok kepit 24,7.. melampau bukan.. tapi lelaki nsem mestilah untuk perempuan cantik.. kalau yang setakat biasa2 macam Nana ni memang tak layak pun untuk dia..

kenapa Nana cakap berisiko kalau beboipren hensem nie?? ad banyak risiko kalau nak tahu ok.. Mum Nana pun penah cakap cenggini "biar sakit mata.. jangan sakit hati".. tuh dia.. mendalam maksud.. biar boipren tak hensem.. tapi hati senang.. jangan boipren hensem tapi selalu makan hati.. saya sokong 800% lah mum.. ni antara risiko2 nya lah kan.. 

1. hati selalu tak senang..risau..bimbang.. kenapa tak senang?? kenapa risau?? kenapa bimbang?? berapa bnyak kenapa da..  sebab boipren terlalu hensem.. risau kalau dia gie memana nanti mesti jadi perhatian... akan ada 2 kemungkinan jer kt sini.. kalau dia tak ngorat girl.. girl ngorat dia.. kalau dia jalan sesama kita ok agy.. kita nampak.. kalau dia yang gatal, kita boleh cubit.. kalau girl yang gatal.. kita boleh pi lempang girl tuh..HAHA! *dun try diz at home..sekadar menaip.. tapi kalau dia jalan2 dengan kawan dia?? Masyaallah.. mulalah nak cemburu buta..

2. sumtime kita akan rasa yang kita tak sepadan dengan dia.. macam langit dengan bumi.. macam enggang dgn pipit.. n segala macam yang boleh disama ertikan lah.. tambah sedih.. menggores & menang hati n perasaan kalau dengar desas desus or bisik2 " eh, pakwe hensem.. awek buruk.. padahal pakwe dia boleh dapat yang lagi cantik" sedih bukan kalau dengar camni.. tapi hakikat.. kenalah terima.. tapi kalau Nana yang kena nie.. memang Nana cakap je cenggini "ko dengki apehal??" haa.. garang tak.. nie Nana cakap KALAU ok..

3. yang ni Nana menaip berdasarkan pengalaman.. ayat terlalu power rangers dan mencairkan.. Ni nana tak nafikan lah.. melainkan kalau dia seorang yang pemalu.. tapi kena yang tak tahu malu..ops..sopan sikit.. gentleman.. memang sangat tak tahan lah kan.. tengok muka jer dah cair meleleh.. belom lagi mengeluarkan kata2 pujangga.. mesti tak tentu hala jadinya..

4. bila dah ada ayat sepower rangers.. maybe semudah abc123 jerlah kalau nak memasang sparepart.. jangan kata 2,3.. 5,6 orang pun buleyh.. if breakup pun, ape der hal kan..1 pergi 10 mari. muka ada market..  yang malang nanti si gelpren nyer lah kan.. ditinggalkan macam kucing kurap.. kesian..

lelaki2 kacak diluar sana.. tolong jangan apa2kan Nana ye.. Nana tak maksudkan semua lelaki untuk statement yang no.4 tuh ok.. just segelintir sahaja.. siapa yang mkn mcD dia yang terasa sedapnya.. hope Nana dijauhkan lah dapat lelaki yang kacak tetapi bersifat no.4 tu.. biar takda rupa.. yang penting setia.. Tapi kalau dapat yang hensem kira BONUS lah ya.. cuma akan mengalami masalah no.1 jerlah.. HAHA! everything is jodoh rite.. tak kesah pun actually..

p/s : paras rupa tak menjanjikan apa2 pun sebenarnya.. tuh cuma pinjaman tuhan untuk sementara.. bila Dia suka, anytime jer boleh diambil semula.. jadi.. hargailah sebaik2nya.. untuk kaum hawa, tak perlulah nak memilih sangat ikut paras rupa.. pilih ikot wang lagi bagus *mata $_$ terimalah yang menyayangi kamu seadanya.. barulah bahagia..

1 comment:

nabella said...

ensem ke mamat ni???