Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Thursday, April 28, 2011

bila dah terlebih pandai, bumi je dikatakan kiamat!

Selamat malam anak anak.. ok, malam ni Nana nak jadi ustazah sebentar yer.. jadi sila panggil saya Ustazah Nana.. ceit, poyo.. nak tahu kenapa tiba tiba malam ni Nana nak jadi ustazah.. sebabnya Nana menemukan sesuatu ini malam.. nampak title atas tuh? haa.. berkenaan dengan itulah sebenarnya.. kiamat bumi!!




Ada ke dikata kiamat bumi je.. kalau kiamat dah kompomlah habis semua.. ni adalah 1 laman web yang bijak pandai sangat yang jual tiket penerbangan ke dunia baru dan tinggalkan planet bumi ni.. bukan Air Asia.. bukan MAS.. tapi tidaklah diketahui oleh Nana sebenarnya.. mereka seolah olah terlalu taksub dengan 2012.. terlalu percaya yang bumi akan hancur pada tahun tu.. dan ini adalah antara kenyataan mereka yang sudah di translate kan oleh Nana. "Dunia seperti yang kita tahu akan berakhir 21 Disember 2012!" KITA?? eh, kau jerlah tahu kot.. kami tak tahu pun..HAHA! sekalipun bumi ni hancur.. macam lah planet lain tak hancur.. agak agak dunia baru yang kat mana erk yang diorang nak pergi tuh.. planet pluto ke.. zuhal ke.. tak pun planet marikh yang takut binatang marang kerapu kepunden marang sekeper!! (kucing) HAHA! kesian.. macam tah hape hape..

siap suruh orang bayangkan kalau hari itu adalah 21 Disember 2012 dan kita baru saja dapat tahu yang dunia sebenarnya akan berakhir. Apa yang kita nak buat?  Orang lain mungkin time tuh dah kelam kabut pikir mana nak lari kan.. Tapi kita pulak dah tak payah risau kalau dah tempah tiket bodoh dia tuh.. "Escape Earth Tickets".. urr... mengarut!!

Nana percaya korang tak terpengaruhkan dengan lawak bangang ni.. terpesong akidah.. sesungguhnya kiamat tuh rahsia Allah.. yang Nana tahu ustazah dulu pernah cakap kiamat akan jatuh pada hari JUMAAT.. tapi pada masa bila.. bulan bila.. tahun berapa.. pukul berapa.. itu semua kita tak kan tahu.. untuk tahu lebih lanjut pasal penjualan tiket tu SINI