Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Sunday, April 10, 2011

eee... takder kawan pun takpe...

Sedang asyik menghadap laptop dan menambahkan kebutaan bijik mata lagi.. tiba2 "telefon..telefon berbunyi.. telefon.. Nana datang" * ikut nada lagu wonderpet ok.. ops!! my luvly sister yang kt Klang tuh call.. Sis Lia namanya.. motif dia call sebab nak suruh Nana balik dan kerja semula kat sana.. 

Pujukan demi pujukan cuba Nana tepis dan tangkis.. takut kalau termakan pujuk.. macam macam ayat manis keluar.. yang Nana mampu cakap " nantilah Nana fikir dulu " macam tak bagi harapan sangat kan.. hehe.. then agak dia dah boring tuh jerk jawapan Nana.. dia pun bukak cerita.. saja mau bikin panas..

storynya begini.. kawan Nana yang kengkononnya my BFF suatu ketika DAHULU.. DAHULU taw... sekarang, PERGI MAM***.. tade kawan macam dia pun tak kisah.. dia dah tikam belakang Nana too many times.. tapi nak wat camna.. pemaaf sangat kan.. bak kata mum Nana sendiri "kau ni tak reti serik kan?" nyesal sungguh tamau dengar cakap mak aihh..

Act, Nana pun tak faham apa punya manusia dia nie.. hormon menggatal dan obses kat lelaki terlebih maybe.. sory kalau ayat ni kuang ajar.. tapi ini hakikat!! if korang semua lah kan * untuk kaum ladies.. between boy.. dengan ur bestie.. which 1 yang korang akan utamakan.. boy yang Nana maksudkan bukan boyfren korang.. bukan sahabat.. tapi cuma member2 biasa.. teman sehuha huha jerk lah senang cerita.. Kalau Nana op coz my bestie rite..

Tapi dia nie.. dalam segala hal LELAKI no.1.. kawan2 seangkatan.. yang konon2nya dia kata kawan baik.. campak tepi.. hape pun tak boleh.. then bajet cun!! sumpah perasan cantik.. sedangkan hantu kak limah lagi lawa.. see, betapa low class nya kau sekarang kat mata aku okey..

2 bulan lebih aku keja, aku sabar jer tengok perangai kau.. kau melorat soh aku tolong keje.. siap cakap jangan tak datang.. nanti takde orang.. bila aku dah datang.. ko wat aku macamana.. macam tak wujud.. kalau kat sini kau kehulu kehilir dengan aku.. til orang cakap muka aku sama ngan kau.. kita macam adik beradik.. tapi kat sana?? kau kutub utara, aku kutub selatan.. aku tak mintak pun kau layan aku macam princess bagai.. just cukup.. kalau aku tanya kau jawab baik2.. ni kau tengking2 aku.. aku tak dulik dah pasal kau sebab aku ada fitri, ada awie, awe, kim, kt umah tuh.. aku tak kisah walaupun aku sorang jer perempuan.. sekurang2nya aku tak sakit hati.. aku still ade iwan.. ada kak nor.. ada kak lia.. tapi kau?? life ko kosongkan?? life ko ngan nfon ko.. dorang tak ngam dengan kau langsung.. sebab pe?? sebab perangai kau yang molek sangat tuh..

aku ingat bila aku dah tarik diri dah habis lah story.. tapi kau still jer tak puas hati an.. abang ipar kau yang panggil aku kerja.. but kau jangan risau.. aku dah bermati matian pun cakap tanak.. tak boleh blah bila aku dengar kau jeles aku berbaik2 dengan abang ipar kau.. dia baik dengan aku.. tak kan aku nak sombong.. k, fine.. lepas aku dengar camtuh, aku jauhkan diri aku dari dia.. tapi kau still ada jer point nak cari hal kan.. aku mengaku aku tak reti masak.. aku tak reti potong sayor *at least aku mmg tak makan sayor.. aku jarang masuk dapor.. but no need lah nak malukan aku.. kau pun masak berterabur.. terer lagi aku ni haa kalau nak compare dengan kau..

aku dah habis sabar dah nie.. aku sumpah tak heran kalau hilang kawan macam kau.. ni mungkin kali terakhir aku nak sebut pasal kau.. n kali terakhir gak kau lalu kat kepala otak ni haa.. cukup ni yang terakhir kau wat aku.. after diz, no more!! ok.. bahgia2 lah kau kat sana yer...


p/s ; sorry readers.. entry kali ni agak kasar.. Nana just manusia biasa.. cara ni jer yang boleh wat Nana redakan sedikit kemarahan nie.. semoga korang tak ditemukan insan macam dia nie.. Aminnnn...