Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Wednesday, April 27, 2011

Kalau Aku Kaya??

KAYA.. KAYA.. KAYA... $_$

eh, terlupa.. Assalamualaikum.. hee.. Ada tak sesiapa yang tak nak kaya.. Haa.. jangan nak membongak tak nak kaya ok.. if tak nak kaya pun paling paling korang nak hidup senangkan.. Sama lah macam Nana.. tak dapat kaya tapi senang pun dah Alhamdulillah.. just kat sini Nana cuma nak share dengan korang jelah kan KALAU Nana kaya apa impian Nana...

1. Nana nak ada umah banglo 14 tingkat siap ada WiFi
2. kereta 8 biji.. paling cikai pun Honda
3. parking sebesar parking kat Jusco
4. pembantu umah 16 orang.. sebab rumah dah 14 tingkat.. so, setiap 1 floor sorang.
5. halaman rumah nak ada 1 taman tema air.. macam wonderland pun dah cukup
6. helikopter persendirian
7. gi bercuti seluruh dunia.. kecuali tempat yang ada perang perang.. mati pulak kena bom kang
8. nak gi masuk meminang laki masa depan Nana..
9. nak beli laptop Apple 10.. so, tak gaduh kalau nak on9 Facebook
10. disebabkan suka mencekik mcD, so, nak bukak mcD sendiri

haa.. tu jerlah kot.. HAHA!! cecita tak agak agak kan.. mesti korang yang bace ni dah wat muka menyampahkan.. tapi ada Nana kisah?? joke jerlah.. bukan macam ni pun cita cita Nana.. da truly is.......................................


1. first Nana nak senangkan parents Nana
2. akan Nana pos diorang laju laju pergi haji
3. tak nak pun ada rumah 14 tingkat, parking sebesar Jusco n siap taman tema air tu semua.. TAKNAK.. Nana tak perlukan rumah besar besar.. coz im so PEMALAS ok.. lagipun takut kang ada "benda" lain yang duduk.
4. pembantu rumah pun Nana tak nak.. kang ada dia mengurat my azben tercinta dah susah.. tuh belum lagi kalau masak then ludah.. eeuuuww... dan yang paling ditakuti mana tahu dia dera anak Nana lapan lapan.. * amboihh.. lapan.. HAHA!
5. helikopter pun tak payah.. coz Nana ada penyakit gayat..
6. kereta pun tak perlu sampai 8.. n tak nak pun yang mahal mahal.. minyak dah lah mahal.. Nana akan pakai Myvi je.. coz Nana memang sejak azali minat Myvi
7. mcD? tak payah.. nanti gemok.. laki cari lain.. takot...
8. laptop bebanyak wat melambung bil karen je kan..so duit yang nak beli laptop tu akan Nana sedekah kat anak yatim
9. memang berkeinginan nak bercuti.. tapi Nana akan dahulukan apa yang penting.. Umrah or Haji.. then baru lain lain.
10. takda maknanya Nana nak minang laki masa depan Nana.. dah tersongsang.. tak sanggup muka kuar Metro muka depan..

wat masa ni, tuh jerlah yang terpikir.. tapi kan sebenarnya kaya or tak tuh semua tak penting.. yang penting bahagia.. kalau kaya.. duit banyak.. harta bersepah.. tapi tak happy for what.. lagipun bila kaya sangat ni boleh jugak terjerumus kepada bongkak.. riak, rasuah dan sewaktu dengannya.. sumtime boleh jadi orang akan dengki dengan kita.. tuh yang jadi kes culik culik mintak duit tebusan.. tak pun yang khurafat khurafat macam shamsul yusof santau n bla bla bla.. haa .. pape pun kaya harta ni tak kemana.. suka suka hati Tuhan boleh tarik balik semua nikmat dia tuh.. lagipun bukannya boleh bawak mati.. so, kaya kaya kanlah diri dengan amal.. sesungguhnya tuh lebih afdhal.. 

p/s ; sambil membebel kat sini.. sambil muhasabah diri sendiri juga.. :)

3 comments:

diBolica anaiema said...
This comment has been removed by the author.
diBolica anaiema said...

yezzaa like setori u dear..kaye sgt2 pun x guna..org suke amik kesempatan nti.hhoho kaye berpada pada n kaya dengn ingatan kat yg maha esa...^^^

lady nana said...

haa.. betol3... sangat setuju dengan awak yunk.. :)