Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Wednesday, April 20, 2011

kenapa bagi harapan kalau tidak bisa mencintai

Sorry guys if entry malam ni agak touching sikit.. Actually tiba tiba Nana rasa macam nak share dengan korang semua pasal nie.. Ok, pastinya hati sangat sakit bukan kalau orang yang kita sayang yang kita terlalu ingin memiliki diri beliau meninggalkan kita secara tiba tiba.. dengan alasan tidak boleh mencintai kita atau apa apa sahaja.. sedangkan pada awal dia bagi kita sejuta harapan.. setinggi setinggi sehingga kalah gunung everest.. cakap i love you.. cakap i miss you.. panggil kita sayang.. nak sehidup semati sekubor.. kalau awak bunga saya tukang kebunnya.. n segala gala ayat yang boleh menyebabkan diabetes lah..

Iye, kadang kadang mungkin dia tidak sengaja..  mungkin kerana dia ingin melihat kita bahagia.. jadi dia berikan harapan kepada kita.. tapi tak terfikirkah dia bagaimana pengakhirannya.. hendak salahkan siapa.. diri sendiri juga sebenarnya harus dipersalahkan! salah kerana terlalu meletak harapan yang tinggi.. apatah lagi kalau sudah terang lagi nyata korang meletak harapan pada sesuatu yang mustahil..

disini ada beberapa hint yang korang boleh judge sama ada orang yang korang sayang itu sebenarnya suka atau tidak dengan korang..

1. apa apa hal korang je yang cari dia.. korang je yang excited dengan dia.. sedangkan dia biasa biasa je
2. bila korang cakap rindu or sayang kat dia.. dia tak kan cakap yang dia pun rindu dan sayang korang jugak.. if ada yang cakap rindu n sayang tu pun takkan boleh dia jawab if korang tanya rindu n sayang as what?
3. asik asik korang je yang text n call dia dulu.. but dia ok je if tak text or call korang dalam 1 hari.. korang ada ke tade ke.. nothing differ
4. bila korang start je cerita pasal feeling feeling.. secara automatiknya dia akan tukar topik lain.. tak pun dia akan bagi alasan.. "kita kan bru kenal.. so take time dulu"
5. dia takkan peka pun dengan perasaan korang.. samada korang sedih ke.. cemburu ke.. kalau ambil tahu pun sikit sikit jerk.. if korang cakap tade pape.. then dia pun.. 'haa.. ok..' dats all..
6. suddenly menyepikan diri.. call tak jawab.. n text pun tak reply.. langsung tade berita.. hidup ka mati ka kita pun tak tahu

actually banyak lagi hint yang korang boleh nampak.. yang Nana list tuh.. "dia" still ok lagi coz masih dikalangan yang menjaga hati.. bagi yang tak reti jaga hati tuh pulak.. korang maybe dah dianggap annoying.. so, untuk menjauhkan diri dia dengan korang.. dia maybe ambil jalan mudah je.. komplot degan sapa sapa kawan perempuan dia.. then suruh berlakon as gepren dia.. perli perli korang d fb ke.. or direct to da point " pliz dun dstrb me "..



yaa.. memang sangat sakit bila kena telan kenyataan ini.. tapi nak wat camna.. kita kenalah redha dengan ketentuannya KERANA....

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan…
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

jadi untuk korang yang rasa diri korang tak dihargai or tengah frust sangat sangat.. korang tak perlulah nak sedih sangat sangat.. untuk apa kita bersedih sedihan sedangkan dia sedang berbahgia bahgiaan.. anggap saja HIDUP INI MEMANG PALAT , TAPI ESOK MASIH ADA.. renung renungkan dan selamat beramal.. 

No comments: