Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Wednesday, April 20, 2011

no more memancing after kahwin

AMARAN : tajuk post di atas adalah sama sekali tidak ada kena mengena dengan diri Nana yang cumel ini ok.. sorry! termasok buaian karen n ON suis sendiri lak.. "memancing" yang Nana maksudkan nie memang betul betul aktiviti memancing ok.. memancing ikan.. bukan double meaning.. memancing benda lain seperti cewek.. cowok.. bukan ya anak anak.. selalunya hobi memancing lebih femes kalau dikaitkan dengan lelaki.. tapi yang Nana nak cerita nie bukan lelaki.. tetapi perempuan.. sumpah, ini kisah benar!!


cerita bermula ketika Nana sedang merajin rajinkan diri mengemas rumahku syurgaku ini.. dikala hidung rasa mau tertanggal akibat terlalu alergik dengan habuk.. rasa macam ingin ku cabut dan simpan di bawah katil.. ouh.. seksa! * bakal laki masa depan.. nampaknya kamu harus mencari pembantu rumah ya untuk saya bila kita sudah berumah tangga.. HAHA! 

ok, back to my story.. sedang Nana asyik memanjakan hidung ni, Nana terdengar 1 perbualan ni kat radio.. antara dj dengan pemanggil.. dan si pemanggilnya adalah perempuan.. sore dia manje manje gitu.. 

dj : awak nak kawin dah kan
perempuan : a'ah.. tapi bakal suami soh berhenti memancing * dengan nada yang tak puas hati tp still manja


Nana dah sotat fikir mancing lain dah.. HAHA! * gelak macam nates

dj : selalu yang suka memancing ni orang lelaki.. ni terbalik pulak
perempuan : alaa.. dari mula dia kenal saya pun dia dah tahu yang saya suka mancing
dj : bestuh nanti kalau awak dah sibuk mancing jer, siapa yang nak masak??
perempuan : ala.. pergilah mancing sama sama.. boleh mengeratkan sillaturrahim..
dj : tak payah.. duk umah.. awak masak.. laki basuh pinggan.. mengeratkan sillaturrahim jugak..

HAHAHAHA! sumpah nak pecah perut dengar nieyh.. ingat suruh berhenti kerja ke.. berhenti apa apa ke.. ni berhenti memancing.. tapi ok what.. at least orang yang minat memancing ni selalunya penyabar.. lagi 1 elok lah memancing dari buat kerja kerja tak berfaedah kan.. tapi kepada cik tu yang akan bertukar title kepada puan.. ikutlah kata suami ye.. tak bau syurga nanti.. tapi kalau nak memancing juga, sila pregnant awal awal.. nanti boleh bagi alasan " abang.. saya mengidam nak memancing lah" kompom dia bawa punya.. * idea jahat!


p/s : dialog ni tadelah sebiji cam kuar kat radio tuh.. tapi kurang lebih jerk..

No comments: