Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Monday, April 25, 2011

saya ada IDOLA saya. IDOLA awak siapa?

ketepii.. ketepiii.. hari ni Nana nak story pasal idola pulak ok.. sebut pasal idola.. idola ni haruslah orang yang kita puja puja kan.. puja kerana BAKAT dia.. puja kerana SIKAP dia.. KECANTIKAN dia.. but ada ke yang puja sebab yang buruk buruk.. takda kan.. ada ke yang nak  jadikan orang yang kuat mencarut sebagai idola mereka.. dengan harapan boleh jadi pencarut terhebat.. siap boleh rap lagi carutan carutan tersebut.. HAHA! mintak Simpang Ampat Alor Gajah ok..Nana percaya semua orang ada idola masing masing kan.. ada yang idolanya Justin Bieber.. haa.. ada?? ada?? oh, takde er.. hee.. tapi as umat Islam selalunya idola kita yang terutama haruslah Nabi Muhammad s.a.w kan.. then di ikuti dengan yang lain lain..


Kalau Nana, dalam sepanjang 2 bulan Nana berblogging ni.. Nana ada sum1 ni yang Nana memang kagum dengan dia sifat dia.. mangsa yang jadi idola Nana nie dia sorang yang baik hati.. penyabar.. tak kedekut ilmu.. comel pun comel.. dia dikira pakej ok.. nak tahu siapa.. alaa.. korang kenal punya.. tak percaya cerkelik cerkelik Haa.. Nampak tak.. header dia tak tahan kan.. jadi bu' peri gitu.. * tu bahasa indon nya ya.. in malay "pari pari" HAHA.. disebabkan Nana baru je follow dia.. so, entry pertama dia BACA SINI .itu entry lah yang  dah wat Nana rasa sentap.. dan rasa kagum.. hingga terkeluar sebaris ayat "eh, baiknya dia.."  post tuh 3 minggu yang lepas.. pada masa 3 minggu yang lepas tu jugak Nana rasa.. tak sangkanya ada orang sebaik dan seberani dia.. Kalau Nana, Nana takut dengan orang macam tuh.. ya, Nana tahu mereka juga manusia.. kalau bukan kita yang tolong mereka siapa lagi.. tapi Nana takutlah kan.. mana lah tau tiba tiba orang tu serang Nana.. sumtime orang yang macam tu agak agresif.. tapi dia sangat berani.. Nana memang respect dia..

post yang kedua yang menguatkan lagi statement Nana yang dia memang betul betul berhati mulia.. adalah post yang ini.. BACA SINI LAGI Itu adalah post untuk hari ini.. time baca entry ni dalam hati Nana dah terdetik dah.. "wow.. mesti family dia ni memang baik n dah didik dia dari kecik kecik macam tu.. dats y dia sangat baik hati untuk tolong orang yang susah.." Nana actually teringin sangat nak buat kerja kerja amal macam ni.. jom kawan kawan kita berjemaah.. seronok tau.. dapat pahala lagi.. :)





sorry ye cik YUYU, Nana rompak pic Yuyu dari FACEBOOK.. tapi Yuyu jangan risau.. Nana tak bomoh bomohkan gambar ni supaya Yuyu follow Nana ye.. btw Yuyu memang comel.. untung laki masa depan Yuyu kan.. Yuyu pandai masak.. pandai wat cupcake.. Nana?? semua tak reti.. ajarkan buleh?? HEHE.. 


p/s :  siyes Nana nak jadi budak baik macam Yuyu.. :)

2 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

hayya sayangggg! ni buat nak nanges diam diam dalam bantal ni! wuuu T_T terharu... macehh sayangg... ala.. yuyu same je dengan awakk...

dah dah..

keep on good writing sayangg ^^

lady nana said...

uish.. tamao nangis.. nanti tak cumel dah.. welkum.. tak sama la.. Yuyu baik.. saya kejam.. *tapi sikit jerk.. hehe