Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Monday, May 2, 2011

yang untung untung, yang rugi cuba lagi

sukacita dengan riak bongkak dan takburnya hendak dimaklumkan bahawa Nana telah menang join  contest yang dianjurkan oleh Khusaini Noryazid.. boleh kelik SINI untuk maklumat lanjut.. setelah berjela jela penerangan yang diberikan.. *walaupun sebenarnya beliau tak mahukan berjela jela.. Nana menang juga contest nie.. walaupun cuma no.3.. Alhamdulillah lah kan.. hadiah pun sama je.. tetap potret..

for da first thing.. Nana ingat Nana macam takda harapan nak menang je.. yerlah.. coz ada sesetengah blogger yang join.. diorang letak picture mom n dad diorang.. n reason diorang coz diorang nak wat potret tuh as a mothers day present if diorang menang.. so, mestilah macam lagi bermakna kan.. if nak compare dengan Nana.. dok tempek muka sendiri.. tapi bak kata orang.. tuah ayam nampak di kaki, tuah Nana mana lah nak tahu.. tapi tuah ayam memang lah boleh nampak sebab dia tak pakai kasut.. HAHA!

ok, stop merepek.. pape pun Nana nak terima kasih sangat kat Khusaini Noryazid ni sebab dah pilih Nana as a pemenang kat contest dia.. n dah lukiskan potret Nana lagi.. tapi Nana nak marah sikit.. sebab dia lukis pipi Nana gemuk sikit dari asal *ceit, tak bersyukur.. tadelah.. cantiklah dia lukis.. kalau nak compare dengan Nana, nak lukis doodle pun tak reti.. naif sungguh.. jom tengok bawah.. Nana nak menunjuk ni..




haa.. ni lah lukisan dia.. cantik tak.. sama tak.. kenapalah Nana takda bakat melukis kan.. kalau ada mesti seronok.. kalau korang rasa berminat nak ada lukisan macam ni jugak.. korang boleh klik kat nama cik abang kat atas tuh yer.. tak pun jalan mudah add je fb dia DI SINI.. ngurat ngurat sikit..kenyit kenyit mata.. untung untung dapat lukisan free.. HAHA! joke jerlah.. tapi siyezly beliau ok.. sangat pemarah peramah.. tak bohong punya..

rasanya cukuplah sesi riak takbur bongkak Nana ni.. tuhan marah! hee.. sebenarnya tiada niat pun nak bongkak riak takbur.. tapi sesaje je kata gitu.. yang sebenarnya sangat terharu.. niat sebenar nak cakap TERIMA KASIH je.. then kalau korang nak tengok lagi siapa insan bertuah yang dapat no.2 dan no.1 pulak.. boleh klik SINI.. kalau baik hati follow lah beliau sekali.. untung untung beliau wat contest lagi dan anda pulak pemenangnya.. boleh dapat potret sama macam Nana.. :)

p/s : now, Nana dalam mood menanti potret ini sampai di rumah.. tak kesabaran nak frame besar besar then gantung kat ruang tamu.. biar asal orang datang datang je nampak gambar Nana dulu.. nak top saja kan.. HAHA!

photoGEDIK

selamat tengah malam all.. pernah tak korang dengar word ni.. "photogedik" kalau pernah bagus.. kalau tak pernah dengar, baca sini.. nak dengar kat sini memang tak boleh lah kan.. HAHA! so, baca jerlah er.. selalu kita dengar PHOTOGENIC.. tapi ni Nana kasi tukar sikit perkataan yang belakang tu dengan perkataan gedik.. photogenic tak payah cerita lah.. muka dengan kamera memang dah sangat sebati.. wat muka huduh pun tetap nampak cantik.. tapi untuk kes yang photogedik ni.. berhempas pulas wat muka comel pun tetap huduh jugak..

Nana cakap beserta bukti tau.. ni salah sorang yang photogedik..

gedikkan posingnya ni
itu baru satu.. kalau tunjuk banyak banyak boleh muntah.. demam malaria semua boleh dapat.. kesian korang nanti.. HAHA! tapi tiba tiba rasa macam tak kesian pula kat korang.. nk jugak upload lagi.. so, sediakan besen d sebelah..



mana lah tak photogedik kan namanya.. sudah lah huduh tak berapa nak cantik.. tapi comel tu adalah kot.. HAHA! posing pun gedik.. tapi kisah pulak kan.. as long Nana happy.. dah hobi pun bergambar.. cantik tak cantik belakang cerita.. kepuasan itu penting.. orang lain Nana tak tahulah..

kadang kadang Nana pelik kenapa orang tak suka tangkap gambar.. kenapa malu sangat kalau nak berdepan dengan kamera.. nak ajak snap pic pun kena paksa paksa.. macam nak kena sembelih gayanya.. ada masalah terkena flash yang boleh membawa kepada kematian ke.. tapi bukan ke tu boleh adjust.. off jerlah flashnya.. tangkap gambar itu seronok tau.. PICTURE IS MEMORY.. bak kata ayah Nana " nanti dah tua tua boleh tengok" boleh tunjuk kat anak cucu cicit.. "nenek dulu cantik.. comel.. seksi.." tuh contoh.. n tu pun kalau panjang umur.. rasanya cukuplah merepek ni.. sebagai penutup.. silak butakan biji mata anda lagi..




p/s : kalau tak suka, tak payah kutuk ok.. laju laju blah dari sini tau.. ini entry memang agak bosan sebab semuanya muka Nana je.. nak muka orang lain.. Aaron aziz ke.. farid kamil ke.. diana danielle ke tunggulah episod akan datang ye.. tata titi tutu..