Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Monday, August 22, 2011

im nothing maybe!

malam tu bila awak tiba2 sebut pasal dia
hati saya dah rasa lain sangat...
bila awak mula puji segala gala tentang dia
saya rasa diri saya terlalu kerdil kat mata awak..
bila awak kata 
"beruntungnya siapa yang dapat dia.."
so, dalam hati saya pun cakap 
"iye! rugikan awak kenal saya"
bila awak cakap lagi 
"if she love somebody dia betul betul akan tunjukkan yang she rili rili love dat person"
saya pun mula tertanya tanya lagi 
"so, selama ini saya tak pernah ke tunjuk sayang saya kat awak"
bila awak kata sepanjang awak couple dengan dia.. dia tak pernah buat masalah melainkan awak sendiri yang mendatangkan masalah
tiba tiba hati saya mengaku.. 
"ye! saya tahu saya selalu buat awak marah"
bila awak mengaku kekesalan awak sebab tak hargai dia suatu ketika dulu
mulalah hati saya tertanya tanya 
"sayang lagi ke awak kat dia?"
untuk menguji berapa banyaknya sayang awak kat saya
saya tanya awak soalan ni
" if time can repeat.. awak nak tak pergi semula ke masa tu"
and ur answer is YES!!
OMG!! seriusly bukan jawapan ni yang saya harapkan
tapi saya mengharapkan 1 jawapan yang boleh bagi saya rasa bersemangat semula
even saya kecewa time tuh..
saya tetap terus uji awak.. saya kata
"so, pergilah cari girl lain yang macam dia"
awak jawab 
" takde orang lain yang macam dia.. cuma dia sorang je yang macam dia"
saya tak puas hati dengan jawapan awak.. saya cakap lagi
" memang lah takde orang lain yang macam dia.. tapi mana tau kan terjumpa yang lebih baik dari dia.. bukannya yang jahat yang macam saya"
dan jawapan awak cuma ini 
"dah jodoh saya jumpa awak"
ok, fine.. JODOH!!
then bila awak cakap  
" DIA LAH PEREMPUAN TERBAIK YANG SAYA PERNAH JUMPA"
 yang mampu saya kata  
"now i know, yang saya takde erti pun buat awak"
tapi ni saya cuma terluah dalam hati je..
tak mampu saya nak zahirkan coz saya rasa down sangat time ni
and saya akui
"3 years cannot be same like 3 month" 



p/s : "dia" tue merupakan ex-gf dia :(

Saturday, August 13, 2011

menaip kerana saya teringat & terkenang

INI ENTRY UNTUK AWAK..

yaa... awak dan bukan orang disebelah kanan awak.. kiri awak mahupun di belakang awak ..

saya cuma nak cakap yang awak BETUL!!!
tak akan ada orang yang mampu sayang saya macam awak pernah sayang saya..
awak yang selalu sabar dengan perangai saya...
awak yang selalu tahan dengan amarah saya..
awak yang selalu setia dengan saya...
awak yang selalu ada tak kira saya dekat.. jauh... senang or susah..
awak yang terlalu susah untuk simpan benci dan dendam kat saya..
awak yang still angaap saya kawan awak walaupun saya tersangat kejam dengan awak..
selalu unfair dengan awak..
dan....
awak yang tak pernah keluarkan ayat 

"rozieana, jangan malas2"
"rozieana i tak suka kalau u asik nak tido jerk"
"rozieana i tak suka if u banyak frens dengan lelaki"
"rozieana i tak suka if u asik nak shoping.. membazir!"
"rozieana cuba belajar masak"
"rozieana i tahu u kena puasa tomorow"
"rozieana u jangan keluar dengan A.. dengan B.. n bla3"

awak yang terbaik yang pernah saya jumpa di abad ni
tapi awak jangan salah faham..
ini bukan sebab penyesalan..
diz entry sy taip sebab tiba2 saya teringat awak... 
tambah tambah di bulan bulan puasa ni kan..
air kotak laici vs biskut oreo.. 
hope u still remember dat...
if nanti awak dah ada gf.. awak jangan lupe saya tau.. :))
then lagi 1 jangan cari yang macam saya..
nanti kamu owez akan sedih macam kamu dengan saya dulu2.. 
i think sampai sini sahaja..
take care ok..




Monday, August 1, 2011

RAMADHAN datang lagi

hollaa alls.. sumpah lama tak hadap menatang ni.. ops!!! kecik ati pulak nanti.. pembetulan ok.. dah lama tak menghadap blog Nana yang comel nie.. ermm.. comel ker.. ( pikir sekejap ) .. 2 bulan dah tau tak hupdate apa2 kat sini.. dah bersarang2 blog ni.. bukan setakat spiderman jer.. batman.. ultraman.. keluangman.. semua dah wat setinggan kat sini.. now time untuk mengusir mereka.. agak2 pakai shieldtox mereka lari tak.. HAHA! ok.. stop from mengarut..

Btw tujuan sebenar Nana mengepos entry ni just nak wish to u all... selamat menjalani ibadah puasa.. yang mana boleh puasa tue puasa lah ye... kalau degil tamo pose jugak.. tak buley kata apa lah kan.. cuma boleh nasihat... kalau nak makan nyorok2 lah ye.. respek kt orang yang pose 1 hal...n yang paling penting mengelakkan dari kena naik van mayat.. HAHAHA!!!.. mau3????? kalau Nana sumpah tamo eyh.. takott...

Haa... Suddenly kan Nana teringat tau kenangan time Nana kena belajar pose mase kekecik dedulu.. sumpah lawak... masa tu umur Nana baru 6 tahun.. Nana ni sejak azali memang kuat makan.. pengakuan berani mati ni tau.. HAHA! so, bila tiba2 je tak dapat makan.. Ya Allah.. rasa macam nyawa dah kat kerongkong...  muka da mcm hape.. lemau jerk.. plus masa  tue Nana tak tau pun puasa tue apa.. kenapa kena puasa.. yang Nana tau tak puasa tak boleh raya.. tapi sekarang Nana dah tau.. itu semua dusta... bukan fakta.. tapi auta.. sebabnya, apa yang Nana selalu nampak.. orang yang tak pose yang akan beria2 beraye..HAHA! betol tak orang2 yang tak puasa... bek mengaku.. bulan pose menipu.. tak baik tau...

lebih kurang cenggini lah kot mukanya..

Back to da story.. pagi till tengah hari.. its ok lah.. boleh tahan lagi.. walaupun dah merengek2 mintak makan... pengemis pun kalah tau.. :P masuk je area pukul 2,3 petang.. sumpah memang tak boleh tahan dah.. dari merengek.. bertukar menangis.. eee...tak malu.. menangis punya menangis.. sampai Nana terkeluarkan sebaris ayat yang Tak Kusangka Tak Kuduga tau.. nak tau ape dia.. jeng3... 

"KALAU NAK BUNUH ANAK.. AMIK JER PISAU.. BUKANNYA TAK BAGI MAKAN"

Ayat ni telah Nana lontarkan kepada mak Nana.. terukkan.. time tu pun mak Nana siap upah bg RM1 lagi.. kalau budak2 sekarang dengar.. maybe akan cakap.. ek eleh.. RM1 jer.. apa dapat... tapi mengertilah kamu ye wahai adik2.. RM1 dulu dengan sekarang jauh beza.. dedulu dengan RM1 macam2 boleh dapat.. bukan macam sekarang.. alaaa... tapi itu pun Nana pulang balik duit tu... sebab dalam kepala otak ni pikir nk mencekik jerk.. HAHA! last2 agak2 mak Nana dah tak tahankan, dia pasrah ajelah.. berbukalah Nana pada petang tersebut.. kenyang makan.... then yang tak malunya.. bila perut dah kenyang boleh mintak balik duit tu.. ape pon tak boley!!!

Disebabkan peristiwa bersejarah itu.. every years Nana akan dibahan oleh mak.. uwwaa... malu tau... hentaman akan jadi lebih teruk lagi.. dimana kalau ada budak2 kecik yang baru nak belajar pose.. boleh pose rilek jerk... walaupon cubaan hari pertama.. diorang takde pun keluarkan ayat power rangers macam Nana tuh.. Nana rasa lah kan dalam dunia nie.. Nana sorang jer kot yang keluarkan ayat tuh.. HAHAHA..benda ni yang Nana takkan lupakan sampai bebila...yerlah.. kalau ponteng2 pose tuh kira standard lg lah kan.. tapi yang ni kira special tau.. haa... udah2 lah kalau menggelakkan tuh ye.. PANG nanti.. :P kalau korang pun ada pengalaman masa 1st time kena belajar pose... meh2 lah share dengan Nana.. nak sesibok jugak.. HEHE.. 

p/s : selamat berpuasa.. :))