Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Monday, August 1, 2011

RAMADHAN datang lagi

hollaa alls.. sumpah lama tak hadap menatang ni.. ops!!! kecik ati pulak nanti.. pembetulan ok.. dah lama tak menghadap blog Nana yang comel nie.. ermm.. comel ker.. ( pikir sekejap ) .. 2 bulan dah tau tak hupdate apa2 kat sini.. dah bersarang2 blog ni.. bukan setakat spiderman jer.. batman.. ultraman.. keluangman.. semua dah wat setinggan kat sini.. now time untuk mengusir mereka.. agak2 pakai shieldtox mereka lari tak.. HAHA! ok.. stop from mengarut..

Btw tujuan sebenar Nana mengepos entry ni just nak wish to u all... selamat menjalani ibadah puasa.. yang mana boleh puasa tue puasa lah ye... kalau degil tamo pose jugak.. tak buley kata apa lah kan.. cuma boleh nasihat... kalau nak makan nyorok2 lah ye.. respek kt orang yang pose 1 hal...n yang paling penting mengelakkan dari kena naik van mayat.. HAHAHA!!!.. mau3????? kalau Nana sumpah tamo eyh.. takott...

Haa... Suddenly kan Nana teringat tau kenangan time Nana kena belajar pose mase kekecik dedulu.. sumpah lawak... masa tu umur Nana baru 6 tahun.. Nana ni sejak azali memang kuat makan.. pengakuan berani mati ni tau.. HAHA! so, bila tiba2 je tak dapat makan.. Ya Allah.. rasa macam nyawa dah kat kerongkong...  muka da mcm hape.. lemau jerk.. plus masa  tue Nana tak tau pun puasa tue apa.. kenapa kena puasa.. yang Nana tau tak puasa tak boleh raya.. tapi sekarang Nana dah tau.. itu semua dusta... bukan fakta.. tapi auta.. sebabnya, apa yang Nana selalu nampak.. orang yang tak pose yang akan beria2 beraye..HAHA! betol tak orang2 yang tak puasa... bek mengaku.. bulan pose menipu.. tak baik tau...

lebih kurang cenggini lah kot mukanya..

Back to da story.. pagi till tengah hari.. its ok lah.. boleh tahan lagi.. walaupun dah merengek2 mintak makan... pengemis pun kalah tau.. :P masuk je area pukul 2,3 petang.. sumpah memang tak boleh tahan dah.. dari merengek.. bertukar menangis.. eee...tak malu.. menangis punya menangis.. sampai Nana terkeluarkan sebaris ayat yang Tak Kusangka Tak Kuduga tau.. nak tau ape dia.. jeng3... 

"KALAU NAK BUNUH ANAK.. AMIK JER PISAU.. BUKANNYA TAK BAGI MAKAN"

Ayat ni telah Nana lontarkan kepada mak Nana.. terukkan.. time tu pun mak Nana siap upah bg RM1 lagi.. kalau budak2 sekarang dengar.. maybe akan cakap.. ek eleh.. RM1 jer.. apa dapat... tapi mengertilah kamu ye wahai adik2.. RM1 dulu dengan sekarang jauh beza.. dedulu dengan RM1 macam2 boleh dapat.. bukan macam sekarang.. alaaa... tapi itu pun Nana pulang balik duit tu... sebab dalam kepala otak ni pikir nk mencekik jerk.. HAHA! last2 agak2 mak Nana dah tak tahankan, dia pasrah ajelah.. berbukalah Nana pada petang tersebut.. kenyang makan.... then yang tak malunya.. bila perut dah kenyang boleh mintak balik duit tu.. ape pon tak boley!!!

Disebabkan peristiwa bersejarah itu.. every years Nana akan dibahan oleh mak.. uwwaa... malu tau... hentaman akan jadi lebih teruk lagi.. dimana kalau ada budak2 kecik yang baru nak belajar pose.. boleh pose rilek jerk... walaupon cubaan hari pertama.. diorang takde pun keluarkan ayat power rangers macam Nana tuh.. Nana rasa lah kan dalam dunia nie.. Nana sorang jer kot yang keluarkan ayat tuh.. HAHAHA..benda ni yang Nana takkan lupakan sampai bebila...yerlah.. kalau ponteng2 pose tuh kira standard lg lah kan.. tapi yang ni kira special tau.. haa... udah2 lah kalau menggelakkan tuh ye.. PANG nanti.. :P kalau korang pun ada pengalaman masa 1st time kena belajar pose... meh2 lah share dengan Nana.. nak sesibok jugak.. HEHE.. 

p/s : selamat berpuasa.. :))

1 comment:

BaM_kAnGkOnG said...

hahahaha !! mesti comel an time uh.
smpai kuar ayt power. haha lawak la nana nieh.. haha