Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Saturday, September 24, 2011

satu dan setengah

Satu dan setengah?? agak agak korang apa yang satu dan setengah yek.. biskut ke?? roti ke?? gula gula ke?? hurm.. berapa banyak ke lah kan.. actually SATU DAN SETENGAH tu adalah penambahan berat badan Nana. OMG!! semakin hari semakin memberat.. 1 1/2 kg * kompom bf tak larat dah nak dukung.. HAHA.. gatai! tapi serius.. semenjak dua menjak tiga menjak musim open house ni je kan.. berat badan dah semakin berleluasa..
pantang hari cuti.. open house sana.. open house sini.. non stop from makan.. hee... belum ditambah tolak dengan sekejap sekejap mcD.. mentang mentang dekat dengan rumah.. esok macam nak suruh diorang pindahkan jauh jauh sikit lah.. boleh tak?? HAHA!!

Nana tak mahu jadi macam ini meyh.. 

amaran keras : ini bukan NANA!! * gambar sekadar hiasan

sangat menakutkan bila melihat gambar kat atas ni.. sudah lah perut dah ada ciri ciri sesikit.. HAHA!! * kantoikan diri sendiri.. sebelum ni Nana cuma hangat hangat tahi ayam je kalau sebut pasal diet..mulut cakap diet 3 kali seminggu.. tapi makan pat belas ratos kali sehari.. apa pon tak boley!! tapi lepas ni...... lepas ni tau...  lepas habis raya lah kan.. ni nak makan puas puas dulu..

SELEPAS INI..

  1. everytime cuti Nana nak try g jogging kat bukit serindit tu macam dedulu.. * last time pegi tahun 2009 kot.. gila lama dah tak exercise
  2. say NO to mcD.. omg!! boleh ker..
  3. say NO to ice n carbonate drink too..
  4. mengurangkan kuantiti makanan yang nak disumbat ke dalam perut yang comel ini.. kuantiti jerlah.. berapa kali sehari belum dapat dipastikan lagi.. :P
  5. Nana akan menggunakan segala krim pati pati yang ada untuk melangsingkan perut yang dah mulai seksi ni.. pati halia.. pati limau nipis.. kesemua enam enam yang ada kat tibi tuh jerlah senang cerita. kecuali pati sirap or pati sunquick.. agaga..
rasanya cukup dengan 5 ni jer dulu.. ini pun belum kompom lagi menjadi ker tak.. kalau susah susah sangat nanti Nana jahit jer mulut ni..macam orang mogok makan.. HAHA! cakap taip lebih . macam berani nak buat kan.. tercucuk sikit je dah menjerit sampai satu melaka boleh dengar.. * nampak benor nipunya..

p/s : doa doa kan lah semoga Nana berjaya dengan misi ini.. semua baju dah tak muat tau.. Sedih!! T_____T

dapat macam ni pun dah ok.. :P

Sunday, September 11, 2011

asyik asyik macam nie.. terseksa!

AWAK
apa agaknya yang awak tengah buat sekarang ye
awak sihat ke tidak?
hari ni awak makan lauk apa
tadi siang awak pi mana?
awak rindu tak kat saya?
hari ni awak ingat saya tak?

ermm.. kalau lah saya boleh tanya soalan soalan ni kat awak.. mesti saya tak rasa macam apa yang saya rasa sekarang ni.. kenapa lah lately kita mesti ader jer yang nak terkehel.. benda kecik jadik besar.. benda besar??? op coz lah jadi sangat besar.. 

i know my words on dat day sangat keterlaluan.. but im very disappointed with u on dat time.. n saya tahu awak cuba untuk pujuk saya.. call saya berkali kali.. berjuta juta lemon.. but sekali pun saya tak pick up..  now dah 2 hari saya tak dapat text dari awak.. no more ur voice n no more ur laugh.. SUNYI! :(

seriusly saya still lagi merajuk.. tapi hati ni saja je nak seksa saya.. gedik gedik nak rindu rindu kat awak.. ngada ngada nak tengok gambar awak... dan jari ni plak dah tergatal sent mesej kat awak.. kalau lah awak tahu.. saya tunggu awak call.. saya tunggu awak text.. tapi HAMPEEE!!! saya yang merajuk.. awak pun jadi merajuk jugak ye.. debik nak tak????

ermm.. awak, saya mintak maaf.. hope i can see ur smile tomorow.. 

p/s : sesape tolong bagitahu dia... yang saya rindu dia.. :(

Sunday, September 4, 2011

happy birthday to me!!

holla!!! thanxs all for wishing my bufday... thanx a lot to my family.. my baby boo.. my geng n member member FACEBOOK. even ada sesetengah tu yang Nana tak kenal pun siapa korang.. but u all still ada hati nak say HAPPY BIRTHDAY.. thanx sangat tau.. terharu.. T____T  sob sob sob.. pejam celik pejam celik nana da 21.. ish.. rasa macam baru je main masak masak semalam.. haha.. pada mereka yang dah mendoakan semoga nana dipanjangkan umur.. dimurahkan rezeki..bahagia bersama yang tersayang... so, nana pun doakan korang macam tu jugak ok.. :))

to my beloved family,
exspecially for mumy n dady thanxs untuk penjagaan yang rapi selama 21 tahun nie.. even sumtime rasa macam terkongkong.. but i know tu semua untuk kebaikan.. maafkanlah diatas ditepi dikiri dan kanan kenakalan dan kedegilan anakmu ini yer.. to adik berdaik yang lain.. thanx jugak sebab sanggup melayan karenah kakakmu yang mcam macam ni.. walaupun aku tau adakal korang rasa macam nak bagi kaki jer kat aku kan.. hahaha... lepas ni dengar je cakap aku tau.. tak baik derhaka derhaka... haha..

To Bella,
aku ucapkan terima kasih yang tak terhingga ok.. cewah dah macam nak bagi ucapan dalam majlis plak..haha.. tenkiu kat kau.. n tenkiu jugak kat laki ko.. takda dia.. maka tak sampai lah ko kat rumah aku.. ye dak... thanx untuk kek tu.. present tu semua ok.. rili rili appreciate it.. u r my bestie 4eva tau.. but sory ar kena tunggu lama kayh.. kau da sampai rumah aku, aku tak siap lagi.. terbangun lambat lah.. kes bergayut malam tadi.. hehe... (paham paham jerlah orang bercinta :P)


to my baby boo
firstly im so sory coz merajuk merajuk dengan awak on dat nite... :( saya tau awak hangin dengan saya.. tapi awak sabar jugak kan.. still pujuk saya.. even kepala saya ni keras dah macam tembok besar china.. tak cukup dengan malam... siang pun saya wat hal jugak lagi.. angin dengan orang lain.. awak jadi mangsa.. entah apalah dosa awak time tuh kan sayang.. sorryy..... :(  awak ajak saya buat semua benda yang saya suka buat.. berbowling.. karoke.. mamam mcD.. tapi saya lagi banyak diam dari bercakap..  selalu saya aje yang pot pet pot pet.. pening kepala awak nak layan kan.. saya tahu awak boring sangat time tu.. sorry sangat ok.. btw thanx sesangat untuk cincin tu sayang... rili love it.. plus ada nama kita dua lagi kat cincin tu "rozie n zul" saya pakai 1 awak pakai 1.. saya janji saya takkan tanggalkan cincin nie.. awak pun sama tau.. i love you.. <3




Saturday, September 3, 2011

Cerita Hari Raya Saya

Pada suatu hari.. cewah.. macam cerita dongeng kanak kanak pulak yek..  tajuk entry pun macam tajuk karangan budak darjah 3 jerk.. tapi  nana kisah apa.. diz is my blog.. so, punya sukalah kan.. bhahaha..  
 raya tahun nie bagi nana adalah raya yang paling tak best sekali.. diulang sekali lagi TAK BEST.. bukan sebab takde baju raya.. kasut raya.. beg raya.. n segala yang berkait dengan  raya.. tapi kehangatan raya tu yang takde.. pasal  tak pergi jalan raya.. bukan jalan raya yang korang lalu hari hari tu ok.. tapi bahasa tepatnya.. kunjung mengunjung rumah sedare mare.. kengkawan..  musuh.. eh, musuh?? Ooo.. musuh pun kena lah pergi jugak.. hari raya kan kena bermaaf2an..  so, untuk hari raya pertama jerlah nana round johor  tu.. sampai ke pontian semua.. pergi rumah atok sedare sebelah mak.. tapi nana bukan kenal pun.. haha.. apa pon tak boleh kan..

Sebab yang kedua yang jadi tak bestnya.. bcoz  mum n dad stay satu kampung.. tak sekampung sangatlah.. just sebelah sebelah je..  nak tau apa pasal tak best???  1st mestilah sebab tiap tiap tahun balik kampong tu aje… cecuti pun kampong tu jugak.. balik raya pun kampong tu jugak.. nak jugak rasa balik kampong lain.. ermm..takpe.. sikit hari lagi.. boleh raye kampong mertua.. lalalalalala.. then  rasa ralat.. kenapa ralat?? Bila time raya dah kompom kompom berkonvoi kan.. pergi sana.. pergi sini..  then katalah time tu nana follow family gie raya rumah sedare sebelah mak.. nana dah rugi nak follow  gie raya rumah sedare sebelah ayah.. macam tu jugak if follow beraya rumah sedare  sebelah ayah.. nana dah rugi nak jumpa sedare sebelah mak.. memang lah boleh pergi nantikan dengan family nana.. but kan lagi meriah kalau beramai ramai… apa tuh omputeh cakap ‘the more, the merrier’.  Kalau kampong jauh jauh taklah terasa ralat sangat kan.. tapi nak cemane.. terima jerlah.. jodoh mak ayah.. haha

Sebab yang ke3  pulak sebab tak dapat duit raya.. uwwaaa…  haha.. ada sapa sapa rasa macam nak pukul nana?? If ada sila blah cepat cepat ye… tapi kalau ada yang nak bagi duit raya tuh.. meh lah jemput datang rumah.. tapi amik no nie dulu..  012-3456789..text me n nanti nana sms address nana ye.. grr.. poyo!!! Tapi betullah kan.. dulu kecik kecik banyak gile dapat duit raya.. tiap tiap rumah pergi mesti dapat 1 sampul duit raya.. tu paling minimum lah tuh.. sekarang bila cakap je nak duit raya.. terus kena sergah

“hah, kau dah besar.. dah keja.. tak payah!!!”

jangan kata duit raya.. sampul pun tak dapat..ishh.. kan belum kawen lagi.. boleh kot nak dapat duit raya..  kedekut betul! (bajet macam tahun baru cina plak an.. ikut status)

Dan yang last sekali… jeng jeng jeng.. nie antara sebab yang paling tak best lah nie.. belum puas cuti dah kena  kerja.. adoii..  sumpah malas.. “kerja malas.. bila gaji sikit merungut.. bla bla bla..” (marah diri sendiri nie) haha.. sedar diri kan.. korang tak payah bebel lagi dah.. sebab nana dah bebel kan diri sendiri…

diz is what we call.. mum bz beraya.. anak dah macam2 gaya