Blogger Layouts

cer KELIK cer KELIK

si kacak & si cantik

Saturday, October 15, 2011

bila diri dicompare dengan ex-gf si bf!

" awak tahu tak, gf lama saya kalau saya merajuk, cepat2 dia datang pujuk.. tapi awak..."
" awak tahu tak, gf lama saya kalau saya cakap, dia tak berani langsung nak melawan.. tapi awak...."
" awak tahu tak, gf lama saya tak pernah cakap kasar kasar macam ni dengan saya.. tapi awak...."
" awak tahu tak, gf lama saya seboleh boleh cuba jaga hati saya.. tak pernah cari marah saya.. tapi awak..."

Haa... dah baca dialog2 kat atas tuh.. agak2 korang pernah tak hadapi situasi ni..di compare2 kan oleh bf sendiri dengan ex-girl dia. ish, rasa macam nak langgar je belakang bontot kereta dia.. ni adalah situasi yang perempuan paling tak suka sekali.. bukan sekali je tak suka.. tapi berkali kali.. trillion... billion.. sakit hati + kecik hati pun ye jugak.. sumtime til kita terfikir.. macam takda makna jer diri kita ni pada dia..

kepada kaum lelaki : if u r really2 love ur gf.. jangan pernah compare kan dia with ur ex.. coz sesungguhnya perempuan akan rasa macam dia tak mendatangkan makna jek pada korang.. mana mana girl pun akan cuba usaha untuk tunjuk kalau dia betul2 sayangkan korang. but u need to remember dat people make mistake rite..n kalau korang rasa yang ex-gf korang tu lagi perfect.. then y u break up?? n y korang boleh couple dengan gf korang yang sekarang?? WHY??

Ok, sumtime korang memang macam berniat baiklah kan.. try nak ubah ur gf jadi lebih baik than before.. but, diz is not da right way... compare mengompare ( bahasa apakah ini? hentam sajalahkan.. )  adalah sangat salah disisi undang undang kaum wanita.. ini bukan cara nak membimbing.. tapi boleh menjatuhkan.. silap silap ditinggalkan.. yelah sikit2 ex korang.. banyak2 pun ex korang.. baik pi balik je kat ex korang.. betol dak.. apalah salahnya kalau guna dialog cenggini :-

" cubalah sekali sekala kalau saya merajuk awk datang pujuk.. kalau bukan awak yang pujuk saya siapa lagi nak pujuk saya "

haa... kan sedap sikit telinga ni dengar.. halus jer menusuk ditelinga.. tak pun camni :-

" kalau saya cakap awak mesti nak melawan.. dengarlah sikit cakap saya.. awak tak nak bau syurga ek? " 

ayat ni akan jadik lagi best kalau cakap dengan nada gurau gurau gitu... haha

actually compare ni boleh jadi pada 2 situasi.. dimana situasi pertama macam dialog kat atas tadi lah kan.. then situasi yang kedua pulak....

jeng.. jeng.. jeng... 

" saya tak tahulah kenapa saya sayang sangat kat awak ni.. dulu ex-gf saya, tak pernah pulak saya rasa macam ni"
" awak masak sedap sangat.. ex gf saya dulu pun pandai masak.. tapi awak lagi power " 

see!!! kalau korang cakap macam ni confirm berbunga bunga hati gf korang.. dalam hati macam tengah main buai laju2.. then sayang dia kat korang pun kompom semakin hari semakin bertambah tambah..


 p/s ; so renung2kan & selamat beramal.. :)

Saturday, October 1, 2011

ouch! love!


sayang, thanx for today..
im so hepy with you rite now..
i miss you so much
thanx for baby smurf tuh
like i told you before..
smurf tuh ibarat awak.
kalau saya rindu awak 
saya pelok cium dia
bukan dia jer..
termasuk awak sekali *gatai!
tapi kalau saya mara awak 
saya mara dia jugak
tapi yang ni saya tak kan mara awak sekali
tak sampai langsung disudut hati yang 360 darjah ni
nak buat camtu kat awak
then takut kalau awak marah saya balik
eee.. seram.. hahaha